Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z jaka najmniejsza roznica wieku miedzy rodzenstwem spotkalyscie sie?

Polecane posty

Gość gość

Czy znacie rodzenstwa urodzone w tym samym roku z ciazy nieblizniaczej? Zastanawiam sie kiedy najwczesniej po porodzie mozna zajsc w ciaze.. Czy przy regularnym karmieniu piersia tez jest mozliwe tez wczesne zajscie w ciaze? Mam 2 mies niemowle i naszly mnie takie przemyslenia;-)

Gość gość
ja znam chłopaków: jeden ze stycznia, a drugi grudnia tego samego roku, ale są już dorośli. Można zajść nawet w połogu, nawet jak karmisz. Obecnie ludzie preferują większą różnicę wieku. Ja zaszłam w rok po porodzie (planowane) i wszyscy mnie pytają czy to wpadka :o

Gość gość
Można zajść zaraz po połogu, przy pierwszej owulacji. U mnie w rodzinie jest różnica 1 i 2,5 miesiąca ale znałam dzieci z ze stycznia i z grudnia jednego roku.

Gość gość
ale jesli matka karmi i nie miesiaczkuje przez ten czas to raczej chyba marna szansa na zajscie w ciaze?

Gość gość
z 10 lat temu poznalam chlopaka ktory byl ze stycznia i mial brata z listopada. i bylo ich 9. ucieklam balam sie ze to jakas ***aka dzieciorób jak jego ojciec:O

ja też znam przypadek jeden ze stycznia drugi z grudnia tego samego roku. matka idiotka. oczywiscie ze szkodą dla tego grudniowego.....

Gość gość
moja siostra ma troje dzieci z takim malym odstepem czasu corka 01.02.2013 corka 29.11.2013 syn 18.10.2014 :D

Gość gość
Mam w sąsiedztwie chłopców, jeden z końca stycznia a drugi z początku grudnia. Zapieprz niezły był w pewnym momencie dla rodziców, zwłaszcza matki z dużym brzuchem z niemowlakiem na rękach. Nie zawsze miał kto jej pomóc. Teraz dzieci mają po 3 latka i jest ok.

Gość gość
Ja znam 11 miesięcy. Ludzie dawno dorośli. Taka mała różnica nie musi być w jednym roczniku. W ciążę możesz zajść przy pierwszej owulacji po porodzie, tylko nigdy nie wiadomo, kiedy ona nastąpi. Wpadki przy karmieniu zdarzają się na ogół, kiedy karmi się nieregularnie itp, czyli jak dziecko dostaje coś więcej niż tylko pierś. Czyli z karmienie nie jest już co 2-3 godziny, a co 5. Organizm dostaje sygnał, że potomek da radę przeżyć bez pokarmu naturalnego i można wydać na świat kolejnego potomka. Ale nie każda z nas jest taka jakby chciała natura, to lepiej dmuchaj na zimne i się zabezpiecz.

Gość gość
koleżanka mojej mamy urodziła córkę w styczniu i syna w listopadzie tego samego roku :P

Gość gość
moja przyjaciółka wpadła 2 miesiące po porodzie, a karmiła 100% tylko kp, nie przepajała nawet wodą... okazało się że dziecko mimo iż przybierało to za mało musiało wypijać, po prostu miało mniejsze potrzeby..

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze trzy miesiace po porodzie. Teraz czekam.na poród, będzie na dniach. Syna karmilam piersią i raczej nie bylo dłuższych odstepow niz trzy godziny pomiędzy kamieniami. W wyjątkowych sytuacjach, ale to może vraz na dwa tygodnie zdarzylo mi się podać mu butle.

Gość gość
a mialas miesiaczke? kiedy sie zorientowalas, ze jestes w ciazy?

Gość gość
Moja kuzynka urodzila poczatkiem stycznia karmila thlko piersia. Wiem ze juz 4 tyg po porodzie wdpolzyli z mezem i drugi syn urodzil sie cos w polowie listopada czy koncem. Byla w szoku:) miala dwulatka w domu 11 miesieczniaka i noworodka pietwszy rok masakra:)

Gość gość25
owulacja występuje PRZED miesiączką, więc właściwie nie da się przewidzieć kiedy wróci płodność... tez mam znajomych, gdzie kolega jest ze stycznia, a koleżanka z końcówki listopada :)

Gość gość
Mój mąż i jego siostra. Ona urodzona w styczniu 85, on w grudniu 85. Jego brat ma dwie córki jedna z grudnia 2011, druga z listopada 2012. Ja nie jestem masochistką i jak pierwsze dziecko będzie miało sześć lat pomyślę o drugim.

Gość gość
miedzy moim bratem a mna jest 14mies, ja jestem wpadka rodzicow:-) ale mielismy super dziecinstwo i mama tez sobie chwalila ,ze sie soba zajmowalismy, znalam rodzentwo chlopakow jeden ze stycznia drugi z grudnia, trzech w sumie, juz dorosli i bardzo ze soba zwiazani

Gość gość
10,5 ms, ale nie w jednym roku :)

Gość gość
7 miesiecy i 10 dni. Moj ojciec i jego siostra,ona urodzona w lutym a on we wrzesniu(wczesniak).To chyba jest rekordowo malo?

Gość gość
Mój kuzyn ma dwie córki. Obie z sierpnia rok po roku, czyli 12 miesięcy różnicy. Z tym, że młodsza urodzona miesiąc za wcześnie.

Gość gość
Ja jestem że stycznia, a moja siostra z grudnia tego samego roku!!!!! Najmniejsza różnica między rodzeństwem to jakieś 6 minut, między bliźniętami ;)

Gość gość
jak leżała na patologii ciąży to była na podtrzymaniu taka mądra co uważała ze kp to metoda antykoncepcyjna. różnica między jej dziećmi to ostatecznie 8 miesięcy-syn z listopada i córka urodzona w lipcu w 7 miesiącu laska po cc i lekarz jej powiedział ze kolejną ciaza w tak krótkim czasie ja zabije..KARMIAC PIERSIA NORMALNIE MOZNA ZAJSC W CIAZE!!!

Gość gość
Marzec bliźniaki grudzień bliźniaki

Gość gość
Moi znajomi mają dzieci ze stycznia i z grudnia tego samego roku. Niestety od połowy drugiej ciąży koleżanka leżała w szpitalu i ma do dziś wyrzuty sumienia, że przez beztroskę musiała zostawić swoje maleńkie pierwsze dziecko na kilka miesięcy bez matki.

Gość gość
ale babska wytrzymałe, to ostatnio pokazywali klacz, która rodząc źrebię za żrebięciem nie wytrzymała, pęknięty kręgosłup, a baby nie do zajechania przez chłopów

Gość gość
W mojej rodzinie była taka sytuacja, dziadek urodzony w listopadzie a jego brat w styczniu, tego samego roku. To było grubo przed wojną, ale obyło się bez żadnych komplikacji. Mniejszej nie znam, zazwyczaj spotykam się z ok 1,5-2 letnią między rodzeństwem, taka jest chyba najbezpieczniejsza.