Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Glukoza 75g a niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich bardzo serdecznie i mam nadzieje, że ktoś mi pomoże za nim oszaleje wizytę u lekarza mam w piątek. Otóż jestem 28 tygodniu ciąży dziś miałam badaną glukozę wynik na czczo 67 a po wypiciu glukozy 75g i odczekaniu 2 godzin wynik 146 czy powinnam się martwić? Dodam, że mam niedoczynność tarczycy....

Gość gość
Jest ktoś w stanie mi pomóc?

Gość gość
Sprawdz w necie jak odczytac wyniki tego badania ale z tego co pamietam to chyba ok.Zaraz jeszcze zerkne.Ja mialam podobne wyniki i tez mam niedoczynność.

Gość gość
146 moze byc stan przedcukrzycowy.Norma po 2 godzinach jest 110.

Gość gość
Najlepiej skonsultowac z lekarzem rzecz jasna ale ten wynik jest za wysoki.Norma to 110 i niedoczynnosc chyba nie ma tu nic do rzeczy oczywiście jezeli jest leczona i przyjmujesz leki.Idz do lekarza albo bedzie powtorny test obciążenia glukoza albo ci powie czy to juz stan przedcukrzycowy.

Gość gość
Biorę eutyrox i moje TSH wynosi 0,31 na necie różnie piszą o tej cukrzycy już się załamałam ......... a przecież ja dużo słodkiego nie jem i co to dalej ze mną będzie wizytę u lekarza mam w piątek. Jak ktoś coś wie to proszę napisać z góry dziękuje...