Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

10000 krokow dziennoe

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu wzięłam się za odchudzanie.W sumie samo wyszło, bo byłam chora, nie miałam ochoty na słodycze Pomyślałam że skoro już 2 tyg nie jadłam, to po co wracać. I tak schudłam 6 kg. Ograniczenie słodyczy, przekąsek, smazonego, więcej warzyw i częściej jedzenie z parowara. Po tych 6 kg już mi się znudziło i zaczęły się grzeszki, ale wciąż była godzina steppera przynajmniej co drugi dzień i długie spacery. Przez ostatnie trzy tygodnie więcej sobie pozwolalam, ale wciąż mniej żarcia niż kiedyś. Słodycze czasem, czas i większ y grzech typu placek po węgiersku. Zwiększyłam jednak dystanse. Starałam się robić średnio 10 000 kroków. Zwykle nie wychodziło, jednego dnia np.14000 drugiego5000, ale średnią blisko 10000 ( tygodniowa). Staje na wadze, dzisiaj. Mówię sobie " kit, trzeba walcZyć, grunt żeby do 80 kg nie dobilo" waga wskazała 76. Dużo. Ok. Ale myślę że zima już 90 było. A wy? Jakie macie doświadczenia z 10000 kroków?

Gość gość
Mam małe dziecko, wiec znacząco zwiekszylam długość spacerów. Wszędzie tam, gdzie mogę dojść pieszo, pakuje dzieciaka do wózka i w drogę. Chleb np. kupuję codziennie na ryneczku a nie obok bloku, mimo że to filia tej samej piekarni. Na plac zabaw chodzimy do parku a nie pod blok.... No po prostu w każdym momencie staram się ruszać. Kroki zalicza mi Aplikacja na smartphonie

Gość sarita
Może nadaj sobie jakiś nick. Dla mnie osobiście 10.000 to mało, ale Ty jak masz z czego to i przy 10.000 schudniesz. Może nie w zawrotnym tempie , ale jakiś tam efekt pewnie będzie. Ja osobiście korzystam z Vivofit 2 i ustawiłam sobie za cel 30.000 kroków. Czasem realizuję ten cel , ale najczęściej mój wynik oscyluje w granicy 20.000. Muszę jednak zaznaczyć , że nie chudnę przy tym. Jedyne dobre to, że waga się w miarę trzyma. Chyba potrzeba mi jakiej bardzo konkretnej diety , bo jem w miarę zdrowo i nie objadam się , ale szału nie ma. Chciałabym schudnąć do ok 60 kg, ale coraz częściej wątpię czy mi się uda :( Może razem będzie łatwiej?

Witaj też uważam, ze 10000 kroków dziennie to niewiele. Ja mam dzisiaj 19254 kroki co daje około 307 spalonych kalorii. Prawdopodobnie najbardziej skutkuje to "mniej żarcia niż kiedyś". ;) Aczkolwiek uważam, ze chodzenie zdecydowanie wspomaga odchudzanie czy utrzymanie wagi. Trzymam kciuki za dalsze spadki.;)

Gość gość
Ja dużo chodzę, ale nigdy kroków nie liczyłam, choć mam gdzieś w domu krokomierz. Muszę sprawdzić ile mi wychodzi. Zachęciłyście mnie.

I jak tam wasze chodzenie? Ja staram się robić minimalnie 20000 i jakoś mi wychodzi ;) a co u was?

Wczoraj miałam 24 tyś. Dzisiaj nawet 10 tyś nie mam.;) Ale zaraz będę miał trening to może trochę się podciągnę.;) Jaki miałaś rekord kroków w ciągu dnia?

Mój rekord to 33 tyś z groszami ( nie mogę sprawdzić bo mi się stronka nie otwiera :( ) Teraz jestem uziemiona i czasami tylko wieczorem daję radę wyjść, więc i wyniki słabsze :(

Super rekord. Ja mierze tak od trzech miesięcy i najwięcej miałam 25 tyś. Na connect się logujesz? Ja też miałam ostatnio problemy bo w ogóle danych nie mogłam przesłać ale pobrałam nowy program i na razie jest ok.

Gość gość
odszukałam krokomierz - miałam zwykły dzień, czyli rano pieszo dziecko do przedszkola, potem na autobus, z przystanku do pracy i podobny powrót. Wyszło zaledwie 2000 kroków - możliwe, że tak mało? To ile kroków robią ci, co jeżdża samochodem? Ja to chociaż na przystanek idę pieszo i do sklepu i do przedszkola.

Na jeden kilometr składa się około 1400 kroków. Nie wiem jak masz daleko do tych miejsc o których wspomniałaś ale 2000 tyś to trochę mało.

Gość gość
To chyba mój krokomierz źle działa, bo z domu do przedszkola mam ok. 700 m, potem na przystanek jakieś 300 m, potem z przystranku do pracy jakieś 500 m - to juz wychodzi półtora km, a to tylko w jedna stronę. Odległosci znam, bo czasami biegam z GPS. WIęc na same dojścia wychodzi ok. 3 km, a przecież będąc w pracy, czy w domu też robię kroki.

Ida dokładnie , na Garmin Connect i wczoraj nie mogłam się zalogować :( Też korzystasz z Vivofit?

Sarita miałam podobne problemy. Teraz ściągnęłam aktualny program ale niestety musiałam nowe konto założyć. Też mam ten monitor wybrałam opcję z opaską na serce żeby mierzyć ilosć spalonych kalorii podczas treningu czy biegania. Zadowolona jesteś pomaga Ci w odchudzie? Długo ją masz? Gościu może bateria jest słaba w Twoim krokomierzu.

Ida , Miałam przez chwilę jedynkę z opaską , ale nie była kompatybilna z moim orbitrekiem. Nie biegam , tylko maszeruję , więc na spacerach jakoś bardzo mi się nie przydawałaby. Dlatego zmieniłam na dwójkę , ale bez opaski. Jedynka jakoś lepiej leżała na ręce niż dwójka i mam wrażenie że "szybciej" zliczała kroki ( ale miałam ją tylko 2 dni więc mogłam tylko takie wrażenie ;) ) . Ale dwójka nie jest idealna wg mnie. Po aktualizacji chodzi idealnie , po czym wydaje mi się że zwalnia.dzisiaj porównam pokonując tą samą trasę i za 2 dni ponownie ( żeby mieć porównanie). Czy pomaga w odchudzanie- trudno stwierdzić ( mam ją od m-ca), ale na pewno mobilizuje cztery litery ;) A Ty jesteś zadowolona? Masz dwójkę czy jedynkę ?

Aaa i km w vivofit są zaniżane. Przechodzę powiedzmy ok 5 km a opaska sygnalizuje powiedzmy 3,5 km. Liczyłam kroki i u mnie wypada ok 1300 na km. Idąc tym torem i porównując opaskę z ęndomondo którym się posługuję , wychodzi że robię metrowe kroki bo ostatnio miałam ok 1000 kroków na km z endomondo :D i dlatego też mam zaniżone km w opasce. Jak tak dalej pójdzie będę reklamować owo cudo i tyle.

W tej chwili prawdopodobnie masz ustawioną domyślną długość kroków. Stąd te różnice. W ustawieniach możesz zmienić na faktyczną i wtedy będzie to bardziej miarodajne. Ja mam vivosmart i jestem w miarę zadowolona ale porównania nie mam żadnego. Euforia korzystania z niego już mi trochę minęła.;)Zliczasz kalorie? Ja jakos nie mam czasu tych kalorii wpisywać. Możesz napisać ile przykładowo spalasz kalorii w jeden dzień według Twojego zegarka?

No właśnie M mi zaprogramował , aby 1 km odpowiadał 1300 krokom. Ale współpracując z endomondo, na km endomondo wchodzi mi 1000 kroków z vivofit - taka mała niezgodność ( bardziej ufam odległościom w endomondo. Wg opaski w ciągu dnia spalam ok 2100 kcal

Kurcze , te opaski są tak mało popularne , że nie ma jak porównywać wyników z innymi użytkownikami. Cud że trafiłyśmy na siebie Ida ;)

To prawda aczkolwiek na naszym topiku jest dziewczyna która ma też opaskę tylko, ze z innej firmy.;) Ja na 2100 spalonych kalorii muszę się trochę napracować pewnie jestem niższa od Ciebie. Ja na km spaceru faktycznie robię około 1350 kroków jak obliczyłam w marszu mój krok ma około0,8 metra ale, ze głównie chodzę z psem to czasami mniejsze kroki muszę robić.;) Przetestowałam z gps i mniej więcej tak wychodzi. 1000 kroków na km czyli metrowe kroki to raczej wysokie osoby robią.;) Możesz ustawić sobie ilość kroków na dzień? Mnie komputer ustala teraz mam minimum 15000.

Tak , u mnie mogę sobie sama zaplanować cel i ja mam 30000. wiem, trochę na wyrost , ale jak się ma taki cel i ruchu się ciągle szuka ;) Ja mam 170 cm wzrostu i metrowych kroków nie robię na pewno, więc coś tu nie halo. Przedtem miałam Nike FuelBand , ale przycisk się zepsuł i trochę pożółkła mi ta opaska...

Gość gość
ja na kilometry liczę,jak wolniejszy dzień to 10 km,jak bardziej zajęty to mniej ale do tego muzyka hantle i wygibasy wdomu,codziennie ok 300 brzuszkow i rozciąganie ztaśmą

Ja mam 160 cm więc sporo mniej.;) To już niedużo do wymarzonej sylwetki Ci zostało. Jesteś na jakiejś diecie? Fajnie, ze sobie takie wysokie cele ustawiasz. Ja myslę, ze takie chodzenie dużo odchudzanie wspomaga . Zwłaszcza jak się często chodzi nie jest sie w stanie tzw bezruchu. Czyli już masz doswiadczenie z opaskami ta jest duzo lepsza od Nike?

Gość gość
Dziewczyny, a co to za opaski? Takie z GPSem? Ja mam zegarek Garmin z GPS do biegania - liczy czas, dystans, prędkosć, tempo, kalorie, ale kroków chyba nie. Mam tez krokomierz, taki prościutki, chiński - działa na zasadzie, ze się go nosi przy pasku i jak człowiek robi krok, to on to wyczuje (ruch) i zlicza, wiec nie ustawia się żadnej długości kroku.

Gość gość
witam serdecznie. Chciala bym sie dowiedziec gdzie nabylyscie te opaski(tzn sklep? Internet?) i w jakim przedziale cenowym sa. No i dokladnie jak to wyglada? Czy za aplikacje dodatkowo placicie? I jak dokladnie wpisac w google by znalezc to co macie. Z gory dziekuje za odpowiedz;)

Nazywa się to monitor aktywności lub opaska fit. Kilka firm wypuściło swoje modele ale chyba w żadnej nie ma GPS stąd te problemy z wyliczeniem odległości. Aplikacja jest bezpłatna. Jeżeli ambitnie wpisujesz zjedzone kalorie to na bieżąco możesz porównywać liczbę spożytych kalorii z łączną liczbą spalonych kalorii, które opaska rejestruje przez cały dzień. No taki gadżet.;)

Gość gość
Dziewczyny, ale te opaski to działają tylko ze smartfonami, tak? Czyli jak kupię taką opaskę, a nie mam smartfona, to i tak nei skorzystam z niej? Bo niestety jestem widocznie neidzisiejsza, ale nie mam smartfona - używam nadal telefonu z klawiszami i nie mam zamiaru zmienić - nie lubię dotykowców, poza tym mój klawiszowy telefonik ładuję raz na 7 - 10 dni.

Taka opaska może współpracować również z komputerem. Jednak nie wszystkie musisz wybrać odpowiednią ponieważ są też takie które działają tylko z telefonem.

Gość gość
Oglądałam w necie ten Vivofit Garmina - fajny ...., ale pioruńsko drogi. Macie właśnie to? Która wersja i czym one sie różnią. Warto zainwestować?