Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alimenty na dwoje dzieci

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje porady w sprawie alimentow na dziwci. Otoz ile moge zadac alimentow na dzieci w wieku jedno 3lata a drugie 9 miesięcy od byłego partnera gdy na umowie na on najnizsza krajowa a w rzeczywistości zarabia duzo wiecej. Dostaje on dodatkowo wynagrodZenue za nadgodziny o których nie ma napisanych w umowie. Zaznaczam że ze wzgledu na wiek dzieci nie moge podjac pracy i nie stac mnie obecnie na opiekunke. Pomocy!

Gość gość
ok. 800 zl lacznie. udowodnij ze mial wiecej.. jak mieszkaliscie razem ze dostawal przelewy itd...

Gość gość
A jezeli nir jestem w stanie tego udowodnic? Bo on dostawal do reki te pieniadze

Gość gość
zaproponuj mu 1500 i powiedz, ze zejdziesz do 1200 jesli on i jego pracodawca nie chca miec problemów z Urzedem skarbowym

były przedstawił w sadzie że zarabia 1200 a zarabiał 3500 alimentów dostałam 500 zł na dwoje dzieci, 1 rok i 2 latka. cała kasa szła na mleko,słoiczki,pieluchy i środki hig.

Gość gość
Postrasz go. że albo odpali po 1000 zł na dziecko ,albo ty odchodzisz i zostawiasz dzieci na jego głowie.

teraz dzieci mają 5 i 6 lat i mam 600zł mimo iż brałam adwokata nie uzyskałam kwoty po 400zł na dziecko. dodam że nie pracuję bo nie ma kto się zająć dziećmi, moja mama choruje a ojciec i siostra pracują.

Gość gość
His infernal jaki były ??? Jak to były ? Ty zagorzała katoliczka jesteś po rozwodzie ?

Gość gość
5 i 6 latek spokojnie może iść do przedszkola i do szkoły

nie mam rozwodu. rozstaliśmy się, nie mieszkamy razem, nie rozmawiamy ze sobą ale nadal jesteśmy małżeństwem, po prostu nam nie wyszło. córka chodzi, syn pójdzie we wrześniu.

Gość gość
A to przepraszam. żle zrozumiałam

planowałam że jak syn pójdzie we wrześniu do przedszkola a córka do 1 klasy to ja poszukam pracy! ale kto mi będzie odbierał dzieci? mam prosić obcych? bez sensu! jakoś żyjemy za te pare groszy i nie narzekam na nic.

Gość gość
tylko niestety potrzeby dzieci rosną z wiekiem

z pracą muszę poczekać jeszcze rok, jak córka pójdzie do drugiej klasy a syn do pierwszej to już wtedy będę mogła powierzyć sąsiadce czy koleżance odbiór i mama jakoś te dwie godzinki wytrzyma zanim wrócę z pracy ale to nie w tym roku kiedy mój syn pierwszy raz pójdzie do szkoły...

Gość gość
Wnoś o separację. Bez tego nie będzie alimentów. Ponadto sąd zasądza alimenty w wysokości MOŻliWYCH zarobków męża, nie aktualnych.

Gość gość
Warto w tej spraiwe skontaktować się z kancelarią adwokacką http://www.adwokat-jaworzno.com.pl/ z Jaworzna, która ma spore doświadczenie w prowadzeniu tego typu sprawach i powinna pomóc fachową poradą

Gość gość
Obecne zarobki nie mają znaczenia. Sąd ustala wysokość alimentów na podstawie MOŻLIWOŚCI zarobkowych męża, nie rzeczywistych dochodów. Jakie mąż ma wykształcenie? w jakiej branży pracuje? Wtedy będę mogła podpowiedzieć co zrobić więcej.

Gość gość
nie wiedzialam ze w polsce nadal takie socjalistyczne myslenie tyle lat od komuny przecie minelo 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU

Gość gość
"his infernal majesty 2015.06.16 teraz dzieci mają 5 i 6 lat i mam 600zł mimo iż brałam adwokata nie uzyskałam kwoty po 400zł na dziecko. dodam że nie pracuję bo nie ma kto się zająć dziećmi, moja mama choruje a ojciec i siostra pracują. Ci co nie modlą się do Boga, modlą się do diabła..." TO z czego ty sie kobieto utrzymujesz? Wybacz ale ja dla mnie jesteś śmierdzącym leniem .

Gość gość
W takiej sprawie zdecydowanie powinnas zgłosić się do dobrego adwokata, samej ciezko będzie ci cos wywalczyc. Ze swojej strony mogę polecic ci http://adwokat-mikulska.pl/, naprawde kompetentna pani adwokat, mi bardzo pomogla

Gość gość
Zgadzam się, koniecznie powinnas pojsc do sprawdzonej kancelarii. Ja mam dobre doświadczenia z http://www.adwokat-skupien.pl/, na pewno otrzymasz tam fachowe wsparcie

Gość gość
Warto myślę w tym przypadku odezwać się do dobrej kancelarii prawnej typu http://adwokat-babilas.pl/która powinna pomóc i wszystko wytłumaczyć na temat możliwości rozwoju sprawy

Gość uleczka131a
Oczywiście w takiej sytuacji pomoc dobrej kancelarii jest potrzebna. Ja mogę polecić http://adwokat-klukowski.pl/ Pomoże napisać pisma i będzie reprezentować twoje sprawy i dbać o twoje interesy.