Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co należy się kobiecie od mężczyzny po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Pierwsze słyszę, że partner kupuje swojej ukochanej prezent, gdy ta urodzi mu dziecko. Fajnie... Ja rodziłam 3 tygodnie temu i dostałam wodę mineralną i banany.

Gość gość
powinien jej zapłacic, jak nie zaplaci to huj z niego !

Gość gość
Co wy z tymi kwiatami,na prawdę jakieś badyle maja dla was takie znaczenie?

Gość gość
ja nic nie dostalam bo i po co. wystarczylo mi to ze maz przywiozl dzieciatku prezent

Gość gość
pałac, porshe i wycieczka na Malediwy :D

Gość gość
Tu chodzi raczej o gest. Wystarczyłaby najtańsza róża za 6 zł z kwiaciarni. Przecież to jest ogromny wysiłek, stres i ból.

Gość gość
a ja nie lubie kwiatow cietych, nie wiem czemu niektore tak sie jaraja glupimi badylami :D

Gość gość
Tu nie chodzi o kwiaty, pierścionki czy jeszcze inne pierdoły.

Gość gość
Kobiecie po porodzie należy się od mężczyzny wsparcie.

Gość gość
Ja dostaje zloto za kazdym razem. Teraz bede rodzic 4 ostatni raz i tez zloto bedzie. Na rozne okazje zloto bo to zostanie w rodzinie dla dzieci. Prosze nie krytykowac jesli odpowiedz miala byc szczera.

jezu gdzie sie plęgną tacy ludzie... teraz to juz niemozna byc pewnym kiedy zrobi sie błąd czegos niekupując

A tak poważnie to dostałam skromne kolczyki. Miły gest, którego nie oczekiwałam. Fajna niespodzianka.

Gość gość
Szok !! dlaczego kobiety tak nisko siebie cenicie i nie oczekujecie od waszych mężczyzn skromnych podarunków przy takiej okazji? Kwiaty to absolutne minimum moim zdaniem - okazja niecodzienna, jedyna i niepowtarzalna więc aż sie prosi o bukiet kwiatów. Inne podarunki w zależności od indywidualnych upodobań (biżuteria, perfum itd). Ja mojemu mężczyźnie zrobiłabym dziką awanture i walneła focha przynajmniej na miesiąc gdyby nie podarował mi kwiatów po porodzie. Aż dziw bierze że są kobiety które tego nie oczekują :( I nie ! nie jestem materialistką.

Gość gość
Za moich czasów kwiatów na porodówkę nie wolno było wnosić .

Gość gość
Ja z 16.43- ja nie uważam, ze coś materialnego się należy co nie oznacza, ze nic nie dostałam :P. Dostałam od męża drobny upominek, ucieszyłam się ale nie oczekiwałam tego. Irytuje mnie taka roszczeniowa postawa. Uważam, ze za urodzenie dziecka nie należy się kobiecie żaden prezent choć wręczenie go jest miłym gestem. Ale rozumiem facetów, którzy w tym całym zamieszaniu, nowej sytuacji nie pomyślą o bukiecie dla żony. Grunt, żeby wywiązali się z obowiązków- przygotowali dom na powrót ze szpitala, dali kobiecie wsparcie, wyręczyli ją w obowiązkach, zapewnili trochę spokoju. KWiaty czy prezenty są miłym dodatkiem ale na pewno nie obowiązkiem czy wymogiem koniecznym.

Gość gość
nic nie dostalam:( nawet nie wiedzialam,ze powinnam

Gość gość
od meża dostałam POMOC i to chya jest ajwazniejsze

Gość gość
ja dostałam naszyjnik z diamentem z białego złota, przy drugim kolczyki. naszyjnik ponad tysiak kosztował, kolczyki mniej ale częsciej nosze.

Gość gość
aha i ja chciałam iphona ale powiedział ze to nie romantyczne i kupił naszyjnik z diamentem ;)

Gość gość
wolałabym pomoc przy opiece nad dzieckiem i wysprzątany dom a za jakiś czas ewentualnie kasę na poprawę urody, tego co ciąża zmarnowała

Gość gość
oczywiście że się należy prezent najlepiej jakaś porządna biżu. Tak samo jak znajdziecie pierwszy ząbek to się należy sukienka ;)