Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wierzycie w to że dostaniecie po 500 zł na dziecko

Polecane posty

Gość gość

tak jak to obiecał prezydent? bo ja nie wierzę.

Gość gość
a co, juz szpary szykujecie do rozrodu ? jak dadza wam 5000zł to pewnie byscie rodzily jedno za drugim jak nienormalne

Gość gość
Trzeba nie miec rozumu, zeby w takie cos uwierzyc... A jesli tak bedzie, to znaczy, ze szanowny nasz prezydent elekt chce zrujnowac nasza gospodarke do reszty

Gość gość
a czemu nie, niech dają, w innych krajach UE taki socjal na dziecko to normalka, tylko my jesteśmy 100 lat za murzynami.

Gość gość
zapomniałas dodac, ze z tego socjalu korzystają w ogromniej wiekszosci ciapaci, polaczki, ruskiem murzyni i reszta hołoty, ktora nie ma kasy a rozmnaża się jak szczury Cameron dobrze robi, ze chce sie pozbyc Polaków i innych imigrantów, to co imigranci zrobili z UK to tragedia Holandii juz nie ma, co drugi to ciapaty albo jakas Mariola z pipidówy dolnej teraz nam chcą sciagnąc do Polski ukrainców i murzynow :(

Gość gość
oj tam, chłopa poniosło, oczywiście że nikt nikomu nie da 5 stów na dziecko, bo jeśli ktoś ma 3 dzieci i pracuje za najniższą, to logicznym jest że nie opłaci sie pracować skoro więcej się dostanie siedząc w domu.

Gość gość
Moja sąsiadka już się cieszy na te 500 zł, ma 4 dzieci i nie wiadomo czy piąte się nie szykuje..

Gość gość
Bla bla bla w niemczech np socjal to socjal i fakt duze emigrantow na tym siedzi ale nie ma to nic do tematu! Bo w niemczech kazde dziecko podkreslam kazde nie wazne czy rodzice sa bezrobotni czy sa prezesami bankow dostaje miesiecznie kindergeld w wysikosci okolo 190e. A w pl tylko najbiedniejsi moga dostac rodzinne nie wiem ile chyba okolo 70zl. Wiecej paczka pqmpersow kosztuje wiec sory. W wielu panstwach dzieci dostaja takie pieniadze i nie ma to nic wspolnego z zarobkami. Nie mylcir tego z socjalem. Bo to juz inna bajka i inne pieniadze.

Gość gość
Moja znajoma z doktoratem tez juz sie cieszy, ma troje dzieci :-D ludzie są żałośni :-D

Gość gość
niby czemu ta znajoma jest żałosna, bo cieszy się że jej wpadnie1,5 tys? ty byś się nie cieszyła? chociaż ty pewnie jesteś bogaczką, co to 1,5 tys to dla niej grosze :D

Gość gość
kindergeld na pierwsze i drugie dziecko w de wynosi 184 euro..trzecie 190..a od czwartego 215...

Gość gość
Żałosna jest dlatego, że mimo wyksztalcenia i pozycji wierzy w takie dyrdymaly :-)

Gość gość
ja szczerze mówiąc też na to liczę, też mam 3 dzieci i rozpoczętą budowę, szybciej byśmy skończyli :P

Gość gość
Za dużo by tego było bo jeszcze z rozliczenia pit jak st kasa plus tu hehe oby zostało jak jest. Naklepia bachorow a po roku w MOPSie będą stać w kolejce by coś wyprosic bo nie będą miały za co utrzymać

Gość gość 2356
Moja znajoma już zaciera roczki na kaske. A tak prawda że nic jej się nie należy bo mam ful kasy ale korzysta z Mopsu bo jej mężulek mam na umówię najniższą krajową a do łapy resztę i jeszcze się z tego śmieje jak im się udaję oszukiwać mops i teraz pitu dostali więcej kasy niż my. Właśnie tak ludzie oszukują a ci naprawdę potrzebujący nic nie dostaną..