Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odwiedziny w szpitalu

Polecane posty

Gość gość

Prosze napiszcie mi co moge zawiezc do szpitala z jedzenia i picia dla siostry ktora wlasnie urodzila dziecko.

Gość gość
spytaj o to siostrę, nie nas

Gość gość
to co najbardziej lubi. Nawet ulubiona salatke :)

Gość gość
Pytam grzecznie jak nie masz nic do powiedzenia to po co piszesz chodzilo mi ze mamy ktore juz urodzily wiedza co wolno jesc****ic a czego lepiej unikac

Gość gośćula
kurczę nie pamietam ,ale pozdrawiam moja dawną kolezankę która na kilka godzin przed porodem przyniosła mi moją ulubioną kremówkę :D:D Z dobrego serca przyniosła bo w okresie ciąży pożerałam je namiętnie,nie wiedziała że nie wolno.

Gość gość
dlatego grzecznie odpowiadam - spytaj siostrę - nie ma się tu o co obrażać sama zainteresowana najlepiej wie, czego jej trzeba

Gość gość
ja bylam po cc - i cieszylam sie jak przyniesli mi obiad, kakao, paczki... bo to byla 3 doba gdzie moglam zaczac jesc... Mniamm

Gość gość
Weź wodę mineralną niegazowaną, sok z czarnej porzeczki, jabłka, coś do czytania

Gość gość
A czy wiesz ze mloda mama sama nie wie jeszcze co jej wolno a czego nie

Gość gośćula
a tak sobie pomyślałam autorko żebyś przedzwoniła na ginekologie do tego szpitala i po prostu spytała pielęgniarek:)

Gość gość
młodej mamie wolno wszystko, a jeśli nie wie, niech spyta lekarza

Gość gość
Czy sok jablkowy banany mooga byc?ale co jeszcze niewiem

Gość gość
Autorko, czemu ty się obrażasz o oczywistości? Masz siostrę, to najbliższa ci osoba, krępujesz się ją spytać na co ma ochotę? No szok normalnie.

Gość gość
Ale z tego co wiem to mamusie nie moga jesc wszystkiego tego na co maja ochote bo karmia dziecko

Gość gość
z tego co wiem to jadłam wszystko, na co miałam ochotę

Gość gość
mamusie mogą jeść wszystko tylko w pl panuje moda na dieta przy karmieniu piersią, skąd niby kobieta ma wiedzieć co zaszkodzi dziecku?? Nikt nie mówie że ma jeść kg pomarańczy, ale jak zje pół a dziecku nic nie będzie to wie że może jeść więcej.

Gość gość
Wodę mineralną, banany, jakiś sok tylko i wyłącznie 100%. I najlepiej domowy obiadek, bo w szpitalach nie karmią za kolorowo.

Gość gość
To ja z 17.41. Sama niedawno rodziłam wiec napisałam co można jeść i pić. Przede wszystkim dużo wody, nawet 3 litry dziennie, sok z czarnej porzeczki. Wyżywienie - lekkostrawną dietę zapewnia szpital.

Gość gość
Ja marzyłam o domowym obiadku !!! W szpitalu wgl nie jadłam. Daje przykład. Woda z mąką, gęsta jak kisiel do tego 4 kostki marchewki i 5 kostek ziemniaków - jarzynowa. Rzygać się chciało. Możesz jeszcze zrobić kilka pysznych bułeczek. Szynka, ser, pomidor, ogórek. Mniam

Gość gość
Wszystko mozna :/ ja wychodzilam w tłusty czwartek i na oddziale dali paczki i chrusty do śniadania. Litości. Zrób jakąś fajna salatke, zupe albo drugie

Gość gość
Z ta dietą łatwostrawną chodzi mi też o to, przepraszam za wyrażenie, żeby łatwiej było zrobić kupę po porodzie :-P

Gość gość
Za to w szpitalu miałam naprawdę super wyżywienie. Aż w szoku byłam. Marzyłam o kawie

Gość gość
Co yo za ciemnogrod z tym jedzeniem a raczej dieta mam karmiacych??????? Pierwsze dziecko rodzilam w de. Nie ślyszalam nawet o diecie. Jadlam to co chcialam. Nawet o zgrozo czekolade:) wiadomo nie tabliczke ale nigdu nie porzeralam slodyczy. Jezeli mala ktoregos dnia miala wzdetu brzuszek i plakala przeanalizowalam ci jadlam i co ewentualnie moglo zaszkodzic odstawilam na jakis czas. I co ciekawe tylko jak zjadlam banana mala swirowala a po pierogach z kapusta nic jej nie bylo:) matka sama zauwazy np niektorw dzieci maja skazw bialkowa i nabial u matki im szkodzi ale to indywidualna sprawa. Drugie dziecko wpl rodzilan i szok jak po porodzie laski na sali sovie mowily ze teraz to tylko marchewka i kurczak gotowany bo karmia.... Ja pierdziele a ze rodzilam 23 grudnia to w wigilie maz przyniosl mi troche wigiijnej kolacji jak zobaczyly ze ja jem to az mnie wRokiem zabijaly. Ale moje dziecko spalo cala noc a ich darly japy na pol sali choc na sucharkach matli polki jechaly bo karmia. Do autorki zawiez jej obiad jesli w szpitalu jedt kiepski ale to zapytaj na co ma ochotr poprostu. I owoce jablka banany jogurt jakis sok biszkopty.