Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BADANIE LABORATORYJNE NA WYKRYCIE CIĄŻY

Polecane posty

Gość gość

WItam. Dziś zrobiłam badanie z krwi na obecność ciąży. Mój wynik to 2,0 mlU/ml . Czy ktoś może mi odpowiedzieć czy jestem w tej ciąży czy nie?

Gość gość
każdy wynik poniżej 5 oznacza, że ciązy brak. Chyba, że za wczesnie robilas. Ile dni spóźnia się okres?

Gość gość
powinnam dostać miesiączki 5 czerwca. Byłam dziś u ginekologa i zrobiła mi badanie ale stwierdziła że w macicy nie ma ciąży dlatego skierowała mnie na krew. Ale wgl nie wiedziałam jak się zabrać za ten wynik.

Gość gość
no to masz potwierdzenie, że ciąży nie ma

Gość gość
Dziękuj***ardzo za pomoc :)

Gość gość
Nie ma za co :). Wracaj z wynikiem do lekarza ustalić, z jakiego powodu nie masz miesiączki, bo skoro dzisiaj już 17 to masz 12 dni spóźnienia.

Gość gość
Właśnie mam na poniedziałek wizytę :) ale kamień z serca że to nie ciąża mimo swoich 26 lat nie czuje się odpowiedzialna jeszcze na matke wraz ze swoim partnerem :)

Gość gość
na szczęście to nie ciąża :) jeszcze raz dziękuje za pomoc, pozdrawiam serdecznie!

Gość gość
widze ze sie nie wkleiło jak należy więc skopiowalam Ze względu na możliwość wystąpienia mikroporonienia (mimo zapłodnienia nie dochodzi do zagnieżdżenia w macicy i zapłodniona komórka jest wydalana na zewnątrz organizmu), dopiero hCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Można więc przyjąć, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) to wynik negatywny. Tymczasem rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) jednoznacznie oznacza ciążę. Przy niejednoznacznym wyniku, należy powtórzyć badanie po kilku dniach, przy czym wzrost stężenia hCG sugeruje ciążę.

Gość gość
czyli skoro mam 2,0 to nie ciąża wynik negatywny żeby było wszystko jasne tak? :)