Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Próchnica u 2,3 latka

Polecane posty

Gość gość

Macie lub mialyscie taki problem? Jak wygląda leczenie?

Gość gość
Jestes autorko?

Gość gość
Ja mam taki problem, ale jak wygląda leczenie dowiem się 24.06

Gość gość
Jestem, czekam na odpowiedzi

Gość gość
Moj niespelna dwulatek mial prochnice. Leczenie- mialam 2'wyjscia . pierwsze to leczenie pod narkoza drugie - jakby to nazwac- silowe. Tzn ja z asystentka trzymamy na sile glowe a pedodonta robi co trzeba. Wyralam drugie. Dziecko dzis 7lat lubi chodzic do dentysty nie ms traumy. Aha- zanim mnie zjedziecie z gory do dolu- wczesniak z deminetalizacja szkliea a nie moje zaniedbanie.

Gość gość
Szukaj pedodonty nie stomatologa dzieciecego.

Gość gość
U nas był taki problem, córka mając 2,5 roku miała już plombowane zeby ale zniosla to dzielnie. Gdyby było inaczej trzeba by było lapisować.

Gość gość
z corka chodze do dentysty odkad skonczyla 2 lata, miala w prochnicy 2 gorne jedynki,pani maluje jej zabki co 3 miesiace, wizyt jes 3 z tygodniowymi odstepami, corka ma teraz 3 lata, z 4 miesiace temu zauwazylam zema male dziurki w dwoch ostatnich zebach, corka miala borowane zabki i zalozone biale plomby, zabieg przeszla dzielnie, kolorowa plomba kosztuje 50 zl u mnie, dziecko ma slabe zeby po tacie niestety, ja mam mocne i zdrowe, corka nie boi sie dentysty ani niz jest oswojona. trzeba wczesnie zaczac chodzi to potem nie ma problemu:)

Gość gość
Do gościa z 7.50: co dentystka zrobiła z próchnica górnych jedynek : borowala czy lapisowala?

Gość gość
to ja gosc z 7:50 lapisowala i lapisuje do tej pory chodzimy z tym od roku co 3 miesiace zabki wygladaja o niebo lepiej po tym malowaniu, wczesniej corka miala nawet malutkie dziurki w tych jedynkach i zabki byly pomaranczowe, teraz jest super, borowanie corka miala przy ostatnich dolnych zabkach ale dziurki byly tak male ze nic nie bolalo

Gość gość
a i chodze z dzieckiem na wizyty na NFZ dziecko do 18r.ż ma za darmo leczenie, prywatnie taki zabieg lapisowanie kosztuje u mnie 30 zl od zabka

Gość gość
Jak to możliwe, że zęby po lapisowaniu wyglądają lepiej?? Przecież są czarne i na pewno nie wygląda to dobrze a lapisowanie ma tylko na celu zatrzymanie próchnicy

Gość gość
1. wizyta i borowanie z zaskoczenia było super (fajne sa książki oswajające np." wizyta u dentysty"), 2. raz już nie było tak różowo...

Gość gość
do gosc 9 22 chodzę z córka już rok i nie ma czarnych ząbków są bielsze niż wcześniej :)

Gość gość
dawajcie dzieciom wiecej cukru, wiecej soczkow, kubusiow, danonkow,mlecznych kanapek,chrupek oblepiajacych zabki i kto wiec co tam jeszcze.

Wiele placówek ma w ofercie wizytę adaptacyjna dla tak małych pacjentów, np Den-Med w Zielonej Górze www.zdrowe-zeby.com . Myślę, że warto skorzystać z takiej oferty, żeby dziecko oswoiło się trochę z nową dla niego sytuacją. Od nastawienia dziecka zależy też poniekąd sposób leczenia ząbków.

Gość gość
Zglos się do Dental- Med w Wodzisławiu Śląskim. Maja tam swietnych specjalistow zajmujących się stomatologia dziecieca, potrafia zadbac o to aby wizyta była dla dziecka jak najmniej stresujaca