Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania do dymania

Ile kasy na prezent ślubny

Polecane posty

Gość Ania do dymania

Hej, mam do Was pytanko. Ile dajecie (jako para) znajomym/rodzinie, którzy zapraszają Was na wesele? Chodzi mi o w miarę aktualne dane. Czytałam artykuły z 2013 roku na ten temat, ale chciałabym się dowiedzieć ile tej kasy wypada dać aktualnie. Dzięki :)

Gość gość
Mam 19lat właśnie skończyłem szkołę, daje sam 300zł. Wiadomo jakbym był starszy i więcej zarabiał(pierwsza praca sic) dałbym więcej. Trzeba to dostosować do swoich zarobków i wydatków i najlepiej postarać się by "talerzyk" się zwrócił :)

Dajesz tyle ile uważasz w zależności od tego na ile możesz sobie pozwolić i jak bliska jest Ci para młoda (znajomi, przyjaciele, jedno z nich to rodzina?) Nie jestem za skąpieniem innym, ale wydawanie połowy swojej miesięcznej pensji będąc młodą ledwie samodzielnie utrzymującą się osobą to przesada...

Gość Ryybba
Ja nie jestem zwolennikiem dawania kasy na jakiekolwiek imprezy typu ślub, komunia, chrzciny. Zawsze kupuje taki prezent który na pewno ucieszy obdarowanego. Teraz mam w rodzinie ślub bliskiej kuzynki- wiem że dostali mieszkanie w którym nie maja nic. I dlatego szukam czegoś pod tym kątem. Pewnie na electro.pl kupie albo coś z wyposażenia kuchni albo telewizor jakiś fajny. I wiem na 100% że z takiego prezentu się ucieszą :)

Gość Frdo
ja jestem jednak za dawaniem kasy, ale może to dlatego że ... sama bym ją wolała dostać, kuzynka o to poprosiła w zaproszeniach, a potem szalałam z nią na zakupach jak wybierała meble i sprzęt, sprzęt zamawiała na necie avans.pl, a meble to już szaleństwo po sklepach, dodatkowo wyjechali na miesiać (tydzien) miodowy, wiec uważam że korzyści i zadowoleniei jest wieksze

Gość gość
wpasujcie się w to jak daje rodzina. u mnie jest to przeważnie 400-500 zł w koperte.