Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysypka po glutenie

Polecane posty

Gość gość

MAm pytanie---wprowadziłam do diety dziecka 7-mies. odrobinę kaszki glutenowej, na drugi dzień koszmarna wysypka. Doczytałam,ze za szybko podałam....Czy w związku z tym naraziłam dziecko na celiakię ? :( Sa 2 szkoły, jedna kaze wprowadzac juz po 6. miesiącu, druga ze po roku dopiero. I bądź tu madra....

Gość gość
nie martw się na nic nie naraziłaś. Po prostu wysypało twoje dziecko i oznacza to że musisz poczekać jeszcze z glutenem. Ja też czytałam że lepiej wprowadzać gluten po roczku i też tak robiłam. I to że twoje dziecko dostało wysypki nie oznacza że ma celiakię. Podaj gluten za kilka miesiecy w bardzo małych ilosciach żeby organizm się przyzwyczaił. A, i jeszcze coś. Jeśli niemowlak jest na coś uczulony nie oznacza to że już będzie alergikiem do konca życia. Moja mama za moimi plecami podała mojemu dziecku najpierw truskawki, potem czekoladę a potem krowie mleko. dziecko obsypało że masakra. A dzis juz jako 5latek zajada wszystko i nie ma na nic uczulenia. Po prostu wtedy organizm tak zareagował na nowości.

Gość gość
No muszisz wiedziec że dawniej gluten był glutenem a teraz gluten iest hiper glutenem to znaczy że nawet dorosła osoba nie jest wyposażona w enzym który go trawi To już nie jest organiczna żywność tylko genetycznie modyfikowana Może zabijać zamiast przynosić korzyści. Jeśli jest wysypka jest nietolerancja - ja bym glutenu unikała Masz czasami gazy? Pierdzisz? To masz nietolerancje na gluten.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Oczywiscie gluten odstawiam. gazy mam jak diabli ;)