Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długie włosy, macie jakieś porady?

Polecane posty

Gość gość

Cześć Dziewczyny zapuszczam włosy i bardzo wolno rosną, co robić żeby przyspieszyć ich wzrost? Obcinam końcówki tak co trzy /cztery miesiące i od roku mam prawie taką samą długość, może kilka centymetrów więcej, widzę kobiety z okolicy miały krótkie, widuje dwie takie i teraz mają prawie takie jak ja. Nie obcinać końcówek? Piłam drożdże i cera była piękna, włosy tez ale nie rosły szybciej.

Gość gość
przyspieszanie wzrostu to mit. nie znam nikogo komu by się to udało

Gość gość
A czy obcinanie końcówek wogole cos zmienia? Jakie często dziewczyny długowłose podcinacie?

Ja mam włosy do pasa i podcinam raz w roku, około 10-12cm. W ten sposób mam włosy cały czas tej samej długości, bo to co urosną przez rok to ja ścinam. Podcianie nie stymuluje wzrostu, jedynie włosy są ładniejsze, bo ścina się tę najbardziej zniszczoną część. Wiele moich klientek chwali sobie olejek Sesa. Możesz spróbować. Olejowanie na pewno wzmocni, nawilży i odżywi włosy.

Gość gość
Dokładnie - olejowanie. Kup w sklepie zielarski aptece: olej ze słodkich migdałów ok. 15zl i nafte kosmetyczna z olejem rycynowym z bodajże Anny - ok 10zl z atomizerem wygodniej. Nafta - pobudza porost i nakladaj najwięcej na końcówki. Trochę wmasuj w głowę jeśli nie masz alergii. Po 10 min zmywasz 2-3 krotnie bo nafta tłusta. Wycwiczysz się w tym :D. Olejuje jak wiem ze za 12h będę myć włosy, głównie na końcówki. Możesz olejowac oliwa z oliwy. Poszukaj w necie jest o tym pełno. Pozdrawiam

Gość gość
Aha - podpisano: właścicielka długich ładnych włosów :) fryzjerka nie ma co scinac po latach rozdwojonych końcówek na dl. 10cm i przesuszonych!

Gość gość
Czyli podcinanie to mit, będę więc ciąć rzadziej. Poczytam sobie o tym oleju, czasem robię olejowanie lnianym z jajkiem albo płukanie octem jablkowym.

Gość gość
Nafta daje lepsze rezultaty. Na forum wizażu o tym poczytaj:)

Gość gość
Dziękuję gościu 9.04, spróbuję twój sposób, właśnie z końcówkami jest najgorzej, mam resztki farby jakieś dziesięć centymetrów i one szybko się wysuszaja. Reszta włosów natura i takie chce mieć, żadnych farb, strasznie mi niszczyły.

Gość gość
jak jak podcinanie mit kretynki farmy jeszcze jebnij ze dwie na głowę na pewno będziecie miały długie jak podcinam zapuszczam latami i mam długie szybko mi rosną pod podcinaniu szamponu z dove ale ja nie maluje włosów :

Gość gość
U mnie szybciej rosły, jak brałam suplement diety Bio-silicę max. Ona ma bardzo dużą dawkę skrzypu i to pewnie od tego. W jakieś 2 miesiące udało mi się zapuścić z dobre 5 cm, a to już dużo :)

Gość gość
bio goownicę! przestań spamować tym szajsem w każdym możliwym temacie, bo się rzygać chce!!! innych spamerskich dzivvek wyżej też to dotyczy!!! :o :o :o