Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy mieso w diecie niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Moj pediatra moi ze od 5miesiaca a drugi(musialam z dzieckiem isc do lekaza jak bylismy u tesciow w innym miescie i przy okazji zapytalam) stwierdzil ze dopiero od 6-7miesiaca.Wczesniej karmilam mm i od czwartego daje warzywa oraz kleik ryzowy, mala teraz ma 5m czy moge podac mieso i w jakich ilosciach?

Gość gość
ja dawałam od piątego miesiąca, ale początkowo nie codziennie :)

Gość gość
Moj maly byl wylacznie piersia karmiony do 5 i pol mies. Miesko chyba ok 7 miesiaca dostawal na obiad. Tzn ziemniak marchew plus miesko.mieska bylo najmniej w tym wszystkim ale nie az tak malo.np na pol ziemniaka, cwierc mieska.dostaje piers z indyka gotowana

Gość gość
Ja jak maly skonczyl 5i pol miesiaca na poczatku +/- lyzeczke mieska dodawalam do zupki.Na poczatku indyk, kurczak(podobno tez krolik jest dobry dla maluszla)w 6m dodalam cielecinke

Gość MarzenkaIrenka
ja wprowadzałam najpierw ze słoiczków (holle ekologiczne) kurczaka i wołowinkę, to sa takie miksy z ryżem, od 4 miesiaca pisze na opakowaniu, ale ja wprowadzalam od 5. wołowinka zasmakowała lepiej :)

Gość gość
Wiadomo że na początek malutkie ilości, dosłownie 2-3 łyżeczki, ja pierwsze jakie dawałam to "domowego" królika. Później u babci czasem jadł ze słoiczka wołowinę, a potem jak się trafiło. A kiedy? Hm, u mnie po 6. mcu na pewno, bo wtedy właśnie dobre mięso dostałam, ale wcześniej dawałam ryby (nie ma żadnych alergii pokarmowych).

Gość gość
Po co najmniej 6 tyg od rozpoczęcia rozszerzania diety. Najpierw warzywa, potem kolejno owoce, kaszka, mięso i ryby - takiej kolejności się trzymałam.

Gość gość
Tak zapytam: co znaczy nie codziennie? Tzn na początku?:) nie więcej niż 2 razy w tygodniu niemowle powinno jeść mięso! Dorosli zresztą też za dużo tego jedza!

Gość Orszulinka
na słoiczku holle jest napisane, że mięsko można od 4 miesiąca właśnie...ktoś tak próbował? ja jestem przekonana do holle, tylko że chyba poczekam do 6ego...

Gość balom baloom

Ja również poszłam za ciosem z holle, bo mały dostawal mm z tej firmy i dobrze je tolerował więc poszlismy tym tropem. alergie u niego są normalne wiec tez z tego wzgledu nie chcialam ryzykowac z innymi firmami. kurczak poszedł na pierwszy ogien, potem wołowina.

Gość Gosc

A po co padlina na talerzu niemowlaka? Zacznij może od warzyw i owocow, białka ma wystarczajaco (a jeśli nie to straczki jeść) nic nie ma w tym mięsie oprócz hormonów i stanów zapalnych (bo jeśli serio myślisz że te zwierzęta są zawsze zdrowe i trzymane w dobrych warunkach, które przekladaja się przecież na jakość mięsa to jesteś  ...ka 😄 ). Nóż się w kieszeni otwiera, żadnej książki o odżywianiu w ręku nie mieli i dziecko chcą truć. Zdąży jeszcze się gówna w macu nażreć

Gość Gość

Biedne te dzieci, od maleństwa karmione padliną.

Gość gość

Bo na słoiczku....Na słoiczku nie mogą napisać, że wcześniej bo to nie zgodne z wytycznymi who ale nie jest to równoznaczne z zaleceniami!

Ja karmiłam wyłącznie kp do ukończenia 7 miesiąca, mięso (królik) z warzywami w "zupce" od 9 mies.