Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kupic wychowawcy kwiaty w tej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

jestem troche w kropce,corka chodzi do 1 klasy podst. jedna z mam wyleciala z propozycja ze z pieniedzy ktore zostaly z rady rodzicow kupi po 1 rozyczce dla kazdego dziecka,i teraz pyt czy oprocz tego mam kupic od siebie cos?chodzi o to ze pani bardzo sie interesowala corka jak miala problemy w szkole ,a z drugiej strony niewiem czy to nie bedzie glupio wygladac jak tylko moje dziecko cos dodatkowo wreczy pani,chociaz niewiem czy inni rodzice czegos nie kupuja ale z tego co sie dowiadywalam od paru mam to nie.

Gość gość
dla mnie idiotyczny jest sam pomysł jednej róży od dziecka. JUż lepiej kupić pani za to kawę, herbatę, bombonierę. KOszt ten sam a pani dłużej pocieszy się prezentem.

Gość gość
dla mnie tez to glupi pomysl , ale co zrobic w tej sytuacji?

Gość gość
kwiat jako wyraz wdzięczności dla nauczyciela jest zawsze mile widziany :) Jeżeli masz powody do specjalnych podziękowań to jak najbardziej możesz dać dodatkowo od siebie kwiatka :) -jestem nauczycielką i wiem jakie to dla nas nauczycieli jest budujące,że są ludzie , którzy widzą i doceniają nasze wysiłki :)

Gość gość
ja bym nie duplowała kwiatka ale do tej róży dorzuciła czekoladę od siebie.

Gość gość
ja tez bym dodała jakąś czekoladę

Gość gość
A od kiedy to z pieniędzy rady rodziców kupuje się kwiaty dla nauczyciela?

Gość gość
dzieki tak zrobie kupie jakies czekoladki:)

Gość gość
myślę że to dobry pomysł.

Gość gość
Moja mama uczy klasy 1-3 i u nich każdy sam kupuje od siebie, nie ma zadnych składek na wspólny prezent, dzieci daja najczęściej bukiety kwiatow, bombonierki, kawy, herbaty, jakies czekolady itp. itd. Za to na koniec klasy 3 skladaja sie zazwyczaj na tzw. kosz, z dobra kawa, bombonierką i jeszcze kilkoma innymi słodyczami czy herbatą. Pomysl z rozyczkami jak już ktoś wcześniej napisał bez sensu. Najlepiej jakby kupili jakąs bomboniere, skoro to 1 klasa, to tyle starczy, do tego 1 bukiet od klasy, ale za to wyjątkowy, piękny. A jeśli już kupuja po tej rozyczce, nie kieruj sie tym, bo jeśli pani faktycznie zwracala szczegolna uwagę na twoje dziecko to warto to docenic. A prezentu przecież nie musi dawac przy klasie, bo można to zrobić kiedy sie dzieci rozejdą, albo przed zakończeniem podejść do pokoju naucz. i tam dac.

Gość gość
Czytam i nie mogę uwierzyć, że wszystkie odpowiedzi w przyjaznym tonie:) Spodziewałam się, że od razu przeczytam jaki to fatalny pomysł dawania czegokolwiek nauczycielom na zakończenie roku... przecież ich praca nie jest nic warta, itd... Żeby nie było, nie mam nic wspólnego z edukacją. Myślę, że najlepszy pomysł to zakup dobrej czekolady/bombonierki.

Gość gość
u nas też zostały na koniec roku pieniądze klasowe, w sumie sporo bo prawie 500 zł, zdecydowaliśmy ze kupimy za to prezent na koniec dla nauczycieli, dla wychowawcy, pani od plastyki, religii. I drobnostkę dla pan ze świetlicy. Klasa I.

Gość gość
dzieki

Gość Wandalik
Zależy jak na to spojrzeć. Pierwszoklasiści, każde z różyczką - słodkie ;p a jeśli chciałoby się coś więcej ręczyć - to można, ale może jakoś indywidualnie, odbierając dziecko i przy okazji podziękować za zainteresowanie dzieckiem. Może do tego kawę?: http://akcesoriabaristy.pl/pl/c/Kawa/92 :) ale nie taką zwykłą, tylko dobrać dobry smak.