Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RzK

Wada wzroku

Polecane posty

2 lata temu miałem wade: Prawe: -2,75 cyl -0,25 Lewe: -1,75 cyl -0,25 Aktualnie mam : Prawe : -1,50 cyl -0,25 Lewe: 0,0 cyl -0,75 Dodam że mam 17 lat. Czy jest możliwość wyleczenia wzroku poprzez noszenie soczewek? Przez ten czas polepszył mi się tak wzrok bo nosiłem soczewki. Z gory dzieki

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak "polepszenie wzroku przez noszenie soczewek".. Soczewki są jak okulary, nic nie dadzą. Nie wyleczą wzroku. One tylko przyzwyczajają wzrok, oko się rozleniwia. Poczytaj o batesie i jego metodzie.

Wiec dlaczego mi sie polepszył wzrok? :)

Gość gość
Nie wiem, ale to na pewno nie jest zasługa soczewek. Jeśli by tak było to nie byłoby wad wzroku. A poza tym to robiłes badanie u okulisty? I co Twój okulista na to? Powiedział, że ci sie wzrok od soczewek poprawił?

Badała mnie inna pani niż wcześniej. Wiec mi nic nie powiedziała :) Ale w tym salonie wszystkie pracownice mnie znają, pewnie dlatego ze wada mi sie cofa, w dodatku jest to salon mojego kolegi :)

Mam od dziecinstwa problemy ze wzrokiem, dlatego wiem, ze o wzrok trzeba dbac. Od jakiegos czasu zazywam suplement diety Gold Luteina - tak profilaktycznie, bo lepiej dmuchac na zimne.

Gość gość
A co robisz/robiłeś, że poprawił ci się wzrok? Brałeś jakieś tabletki z luteiną? Jadłeś marchewkę, borówkę? Ćwiczyleś wzrok? Nie siedziałeś na komputerze ani nie oglądałeś tv?

Gość Anitaaaaaaaa
W salonie Vision Express w CH Janki jest świetna promocja na okulary - do -70% na wybrane oprawki, myślę nad zakupem nowych okularów i chyba się tam wybiorę;) co do soczewek to trochę się boję, że wzrok mi się za bardzo przyzwyczai i nie będę mogła później chodzić bez nich.

Gość gość
Odsyłam Cię do optyka www.siejka.pl. Tam zrobią Ci dokładne badanie wzroku i ocenią jak to z nim jest w rzeczywistości oraz jak można poprawić Twoją wadę. Mówię Ci, zdaj się na tych specjalistów. Oni mają duże doświadczenie, na pewno Ci pomogą. Ja byłam u nich ostatnio po soczewki kontaktowe, mają tam naprawdę solidne. Spotkałam się z bardzo kompetentną obsługą

Gość gość
Jeśłi zależy ci na tym żeby wadę wyeliminować to może warto pomysleć o korekcji wzroku. wiadomo że to nie jest koszt soczewek, ale jak się przeliczy to się chyba opłaca. Wiem, że np we Wrocławiu w sky towerze jest klinika Optegra i oni tam robią zabiegi na oczy. Nawet teraz mają jakąś promocję, bo mi się rzuciła taka informacja gdzieś. Zainteresuj się, moze warto

Gość gość
z oczami nie ma żartów! też myślałam, że soczewki rozwiążą wszystkie problemy, dopóki nie trafiłam do dr Różyckiego w klinice mml - polecam konsultacje z dobrym okulistom

Gość SoniaNisia
soczewki jak najbardziej nosze sama, ostatnio kupiłam Acuvue natural w dobrej cenie w Lynx Opique w centrum janki, do tego za zakup można wygrać weekend w Paryżu dla 2 osób, wiem, że małe szanse ale koleżanka wygrała za zakup oprawek kosmetyki z wyższej półki więc może nóż widelec :)

Gość warszawianeczka
Mi w tym salonie polecili soczewki z filtrem UV, latem trzeba bardziej dbać o oczy, gdy słońce tak świeci, dlatego lubię robić zakupy w jankach tam zawsze mają czas dla klienta, a nie wszystko szybko

Gość gość
a jakie rokowanie daje okulista? zawsze lepiej wiedzieć :) czasem faktycznie przejście na soczewki kontaktowe może przyspieszyć leczenie wad wzroku, w moim wypadku okazalo sie to o wiele bardziej komfortowe niż okulary. Soczewki miałam dobierane przez salon optyczny w Dębicy- http://optyk-debica.pl/

Gość gość
Powinnaś być pod opieką dobrego okulisty (np http://www.drmichnowski.pl/). Ja też jak miałam zdiagnozowaną krótkowzrocznosć to miałam na obu oczach -0,5, teraz podobno na lewym mam -0,5, cyl 0,75, a prawe całkiem zdrowe.

Gość gość
Akurat tego okulisty nie znam,więc ciężko mi powiedzieć czy faktycznie jest dobry i sprawdzony,natomiast mogę polecić Optilux.pl gdzie zamawiałam soczewki i jestem z nich bardzo zadowolona,fachowo mi doradzono.

Gość Diriska
Ja się zdecydowałam na zabieg korekcji wzroku w Optegrze w Katowicach – mają zabieg Lentivu, który jest szybki i bezbolesny. I tak naprawdę po samym zabiegu bardzo szybko człowiek do siebie dochodzi! Ja jestem bardzo zadowolona!

tak tak, zdecydowanie Katowice i Optegra jest super miejscem! myśle ze podejście lekarzy, sposób w jaki tłumaczą wszystko cierpliwie i opieka sprawia ze na prawdę to jest doskonała decyzja!