Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

goraczka i biegunka u 1, 5 roczniaka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moje dziecko od 5 dni ma temperature 38 stopni oraz biegunke. Rzecz jasna bylismy u lekarza, przepisal probiotyki. Tak mnie teraz naszlo kobitki i pytam was czy to moze byc od zabkowania?? No bo przy wirusowce temperatura tak dlugo?

Gość gość
Jeśli to rota to do kilkunastu dni może trwać...Pilnuj żeby się maluch nie odwodnił. Od zębów temperatura max 37,5 więc to raczej jelitówka...

Gość gość
Ale czy przy rota nie ma takze wymiotow?

Gość gość
moga byc wymioty,ale nie musza byc.Pilnuj zeby se nie odwodnil,ale ja i tak pojechalabym do lekarza na kontrole bo to male dziecko.Ja sie dziwie ze nie dostaliscie skierowania do szpitala.U mnie corka10 ms miala wymioty 2 dni i od razu byl szpital zakazny niestet:(

Gość gość
moj przy rota mial najpierw wymioty a na drugi dzien mega biegunke az w szpitalu wyladowalismy\ daj moze tez elektrolity np stoperan elektrolity i na biegunke polecam tesectan

Gość gość
jedz do szpitala, nie masz na co czekac. Moj syn w ubiegłą niedzielę miał biegunkę, w pon doszla temperatura i wymioty. Pojechałam do szpitala w pon rano , zrobili gazometrię, morfologię, CRP i zostawili nas na oddziale, bo wyszedł mu niski poziom sodu w gazometrii, a to bardzo niebezpieczne dla zycia. Dodam, że syn ma 4 lata, wazy 21 kg, a biegunka trwała zaledwie jeden dzien. Moze u Was wystarczy kroplowka zeby malucha nawodnic. Spedzilismy w szpitalu 3 dni, a ja sie cieszylam ze tak szybko zareagowalam, bo mogloby sie to dla nas gorzej skonczyc, a tak w srode juz mielismy mocną poprawę. Aaaa, dodam ze ani rota ani adeno nie wyszlo w badaniu kału, ale lekarze nadal twierdzili, ze to najprawdopodobniej wirus

Gość gość
u mojej przyjaciolki ktora ma roczne dziecko goraczka i wymioty skonczyly sie 2tygodniowa hospitalizacja, bo okazalo sie ze ma bakterie e coli w ukl moczowym, a tez wszyscy na poczatku mysleli ze to zeby. Po 3 dniach goraczki w koncu trafil do szpitala i bylo bardzo powaznie.

Gość gość
Jak moje dzieci miały przez 3 doby gorączkę i żadnych innych objawów to zaczynałam szukać przyczyny "głębiej" robiłam badanie moczu, crp z krwi itp. przy wirusie jelitowym tez może być długo gorączka. Moja córka zagorączkowała nawet 10 dni od po pierwszej biegunce. Najważniejsze żeby skutecznie nawadniać-koniecznie podawaj orsalit nutris i probiotyki aż objawy zupełnie nie ustąpią.