Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak rozszerzać dietę niemowlęcia

Polecane posty

Gość gość

niemowlę 5m-cy. karmiony piersią do czwartego miesiąca, potem karmienie mieszane. ciekawi mnie, jak często wprowadzacie nowe produkty, od czego zaczynacie, czego sie wystrzegać i wszystko, co dotyczy tematu. proszę o opinie poparte własnym doświadczeniem :)

Gość gość
ja daje po troszku,ostatno dostała jabłko zjadła zaledwie 4 łyżki bo nie umie jesc łyżką,w innym dniu dałam jej soczek marchewkowy ale tez fuj:) a dzis dałam jej kaszke z jabłkami i chyba jej posmakowało bo troche zjadła ale potem miała dosc łzki i cyca chciała:) jeszcze jej nie wprowadzam stalych posiłków tylko tak raz lub dwa razy w tygodniu daje jej spróbowac,ma 4,5 miesiaca,w dzien jest na piersi a na noc mm.

Gość gość
u mnie odwrotnie, w dzień mm (3 razy, raz kp) a w nocy na piersi. po bananie miał niezłą jazdę, może za wcześnie na niego? popłakiwał cały następny dzień, wreszcie "zrobił" i pełno było czarnych kłaczków.

Gość gość
nie dawaj bananów zaczynaj od jabłek i marchewki,potem ziemniaczek i nie duzo pare łyzek,wszystko po kolei i od razu i czekaj na reakcje na drugi dzien wysypka itp,jak nic ie bedzie miec to ok

Gość gość
Rozszerzanie diety zaczyna sie od warzyw a jak dziecko pozna smak kilku to dopiero owoce (zeby dziecko od razu sie nie przyzwyczaiło do słodkiego smaku).