Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy też tyłyście PO PORODZIE

Polecane posty

Gość gość

Od razu zaznaczę, że nie, nie obżeram się. Dziecko ma 2 miesiące, urodzone w terminie; prawie 4 kg ważyło . ja przed ciążą ważyłam 58 kg przy wzroście 167 cm. w ciazy przybralam na wadze niestety aż 17 kg. jadlam dość zdrowo, ale niestety mialam dużego smaka na wszelkie ciastka typu delicje, jeżyki, pierniki... teraz ważę 71 kg :( :( liczę kalorie, piersią karmilam tylko 5 tygodni. karmiąc piersią staralam się nie przekraczać 2200, ale bywało. ale nie poniżej 1800. teraz jem 1600-1800. i co ,tyję!!! a lekarka mowi mi że to normalne.

Gość gość
Ja przytylam 17.2kg w 6 tyg wrocilam do starej wagi.do dzis kp czyli 11 mies. Mimo ze pochlanialam ogromna ilosc jedzenia dziecko ze mnie to wyciaglo.

Gość gość
Ja przytylam w ciąży 13 kg. waga przed 54, waga końcowa 67 (162 cm),. karmilam piersią 9 miesięcy, pierwsze 5 sama pierś. i też tyłam w tym czasie, pamiętam że waga pomiędzy dwoma tygodniami od porodu a 1,5 miesiaca po porodzie skoczyła w górę prawie 2 kg! w miesiąc. czyl ito nie tak, że dziecko karmione piersią wysysa wszystko z matki. ja do wagi sprzed ciąży wróciłam dopiero jak dziecko mialo 1,5 roku. ale nie ćwiczyłam nic i nie bylam na diecie. waga po prostu wtedy "ruszyła".

Gość gość
Moze zrob badania czasami po ciazy cos moze sie przyplatac .Ja w ciazy przytylam 11 kg ale zawsze wazylam ok 75-80 po ciazy waga 84.Rok karmienia i waga w miejscu taka sama 84.A bywalo ze jadlam nieregularnie albo po nocach, no niestety nie kazde dziecko spi slodko kilka godzin i nie ma czasu gotowac o stalych porach.Tylko ze ja mam niedoczynnosc tarczycy ktora tez spowalnia metabolizm plus do tego antykoncepcja.