Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem ze sprzedajacym na allegro

Polecane posty

Gość gość

Witam. 1.06 kupilam i zaplacilam przelewem koszulke dla syna.do 15czerwca nic,ani zadnej wiadomosci,ani paczki,napisalam maila.po 2dniach odpowiedz,ze nie wyslali bo niby nie odnotowali mojej wplaty,mam wyslac potwierdzenie wplaty,wyslalam,zero odp.wczoraj sie upomnialam,to znow mi to samo,o tym braku wplaty i ze chca potwirdzenie lekko wkurzona juz napisalam,ze chce zwrot kasy,koszulki juz nie chce,zglaszam do allegro. dzis napisze do allegro,co jeszcze moge zrobic? konto firma,negatywow malo-w tym kilka,ze sprzedawca wystawia towar ktorego nie ma. w tym samym czasie oplacalam inne przesylki,wszystkie doszly.nie wierze,ze nie maja wplaty-poza tym,skoro tak,dlaczego nikt sie nie odezwal przez 2tygodnie?

Gość gość
Załóż spór na allegro tam jest taka zakładka, tam jest objaśnione jak to wygląda poczytaj i wtedy allegro zainterweniuje, zazwyczaj działa i kasę oddają odrazu. Pilnuj dowodu wpłaty, bo po upłynięciu sporu zgłaszasz sprawę na policję i allegro kasę Ci odda z własnej kieszeni.

Gość gość
bo pewnie tak jest, ze sprzedawca sprzedaje cos czego nie ma :O albo juz to sprzedał :O kiedys zamówiłam kurtke zimową i czekalam na nią prawie dwa miesiące, snieg wali a ja bez kurtki, szła z USA zwyklą pocztą :O

Gość gość
Tez mysle,ze sciemniaja,bo zawsze,zawsze jest kontakt jesli mam poslizg z wplata.a tu minely dwa tyg i cisza. ja chyba omine ten spor,bo to tez trwa dosc dlugo i napisze do allegro od razu,opisze sytuacje wysle dowod wplaty.bedzie chyba szybciej.

Gość gość
Zdarza się, że sprzedawca przeoczy wpłatę. Taką sytuację miałam niedawno, czekam na towar i czekam, aż w końcu przypomnialam się, że nie otrzymałam oplaconego przedmiotu. Sprzedawca sprawdził, przeprisił i przysłał co trzeba. W Twoim przypadku jest trochę inaczej. Pisz do allegro i żądaj wyjaśnienia lub interwencji.

Gość gość
Bez sporu allegro nie zainterweniuje. Spór jest do takich spraw, Ty opisujesz , sprzedawca odpowiada a nadzoruje to pracownik allegro.

Gość gość
Dobrze,a jesli zaloze spor,opisze wszystko a sprzedawca nie odpowie? co wtedy?

Gość gość
Wtedy piszesz do allegro Oni mają wgląd do przebiegu sporu. Zazwyczaj po wszczęciu sporu towar zostaje szybko wysłany, tak wygląda z komentarzy, ale bywa że nie. Wszczynaj spór i to już

Gość gość
NIE MUSI zakładać sporu .bo ja miał dokładnie taka sama sytuacje .Napisałam do allegro,wszystko dokładnie opisałam ,dołączyłam potwierdzenie zapłaty i tego samego dnia ,zablokowali facetowi konto na allegro. ,na drugi dzień już miałam kasę na koncie :)