Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominika__

kiedy zaczęłyście kupować wyprawke,meble w ciąży?

Polecane posty

Gość dominika__

jestem w 22 tc i poza 10 ubrankami nie mam nic, zastanawiam się czy to normalne i czy mogę spokojnie jeszcze ze 2 miesiące poczekać? jak to było u Was?

Gość gość
Ją kupowalam od początku ciąży jakieś ubranka. Ale tak całą wypeawke kupilam po 7 MC jak włączył mi się instynkt wicią gniazda;)

Gość gość
Właśnie dzisiaj ukończyłam 20tydzien. Mam 3 pieluchy tetrowe, jedną flanelową i 5szt body z krótkim rękawem. :D Dopiero w lipcu będę robić miejsce i wtedy dostanę łóżeczko w spadku i resztę zacznę dokupować.

Gość gość
w 20 tyg mialam juz wyprawke i meble. reszte dokupywalam pozniej. Ciaze mialam zagrozona i wlasnie od 20tyg skurcze zatrzymywane farmakologicznie. Gdyby nie to to pewnie zaczelabym kupowac w 7-8msc.

Gość gość
ja mam zamiar kupować ubranka od 25 tc. Akurat wróce z wakacji więc pomału mozna coś kupować

Gość gość
Ja jestem w 21 tyg. na razie sama kupiłam jakieś 4 pary bodów :D i stelaż do wózka bo był w okazyjnej cenie a gondole dokupię używaną. Mam też sporo ciuszków, pościel, kołdry, chyba ze trzy paczki pampersów, rożki ale to dostałam od szwagierki, która 4 miesiące temu urodziła synka i już nie miała i tak co z tym zrobić to już nam oddała.

Gość gość
po 27tyg jak wyszlam ze szpitala

Gość gość
Ja zaczelam praktycznie od poczatku ciazy. W polowie mialam juz komode, lozko, przewijak, czesc tekstyliow, wozek, bujak, wanne, czesc ubran, czesc akcesoriow, wiekszosc pieluch (wielo.) i kilka kosmetykow. Jakbym tak czekala do ostatniej chwili, to bym sie za bardzo wykosztowala, a tak to trafilam wiele okazji, obnizek, wyprzedazy i kupilam tylko to co naprawde chcialam, a nie byle co na sile, bo potrzebne na szybko, a czasu nie ma wybierac. I nikogo nie bede musiala sie prosic i wysylac po jakies przypadkowe rzeczy, bo np. zabraknie, albo czegos nie bede miala. Jestem teraz w 8 m. i nie jestem przesadna.

Gość gość
to rzeczywiście dużo rzeczy miałaś już kupionych. ;) ja też nie wierzę w te przesądy bo jak coś ma się stać to i przy porodzie może wydarzyć się tragedia

Gość gość
No wlasnie, dokladnie tez tak mysle. Jak ma sie cos stac to i przy porodzie moze, a nawet i juz po, no a przeciez nikt dzis nie zwleka z zakupami do momentu narodzin dziecka jak kiedys, kilkadziesiat lat temu, kiedy to krewni rodzicow a nie matka dziecka wybierala wyprawke i szla na zakupy jak matka lezala w pologu, choc niektorzy jeszcze to praktykuja, np. na wsiach. Sama znam taka rodzine gdzie 6 lat temu ojciec dziecka z bratem kupowali dopiero po porodzie wozek, ciuchy i cala reszte, bez konsultacji z matka. W efekcie dziewczynka miala mnostwo granatowych chlopiecych rzeczy ;) i malo praktycznego czolga, bo maly wybor byl u nich i cena sklepowa czyli zawyzona. A ja faktycznie mialam juz sporo bo od poczatku wiedzialam mniej wiecej co chce i w sumie tylko polowalam na dobre ceny. Czesto po prostu bralam cos bo ciezko dostac i balam sie ze potem juz nie wrzuca do sklepu i nie dostane, wiec bralam od razu bez mrugniecia okiem. Wyprzedaze tez nie zdarzaja sie zreszta czesto, a towar predko sie rozchodzi, szczegolnie w tych najpraktyczniejszych rozmuarach. Takze moja rada: nie zwlekaj ani nie czakaj, bo co ma byc to bedzie, z zakupami czy bez nich, a kto praktyczniejszy i madry to sie nie zraza i ewentualnie dla nastepnego trzyma. Wszystkiego dobrego autorko!

Gość gość
wózek w 16 tc, łóżeczko w 18, ubranka d 20 tc

Gość Jedynaczka4
Zaczęłam kupować wyprawkę gdy była w 7 miesiącu ciąży.Łóżeczko mama mi kupiła gdy byłam w 9 miesiącu ciąży.Moja Babcia kupiła nam wózek pod koniec ósmego miesiąca ciąży.

Gość gość
Ja mam panike, wydawalo mi sie, ze mam wszystko, a tu odkrylam, ze przegapilam kwestie lozka dla dziecka. I to wyniklo tylko z tego, ze mialam kupic starszej lozko, a mlodszej dac to lozko po starszej. Wszystko spoko, mloda dostanie lozko po starszej, tylko trzeba cos kupic starszej. Strasznie ta ciaza zakrecona!!!

Gość gość
Chill out, takie rzeczy mozna zawsze domowic. Ja dokupywalam materac do lozka, bo udalo nam sie perfekcyjnie przegapic ta kwestie. Na szczescie jestem z Koszalina i mamy tu preznie dzialajace firme Materace Koszalin wlasnie, wiec problem sie rozwiazal od reki ;-)

Ja zaczęłam w 3 miesiącu od łóżeczka i ubranek. Nie śpieszyłam się z zakupem stwierdziłam ,że kupie wszystko przez internet w ostatnich tygodniach ciąży. Niestety córka pośpieszyła się z przyjściem na świat (37tydz.)i połowy rzeczy jeszcze nie miałam. Ale jak wróciłam do domu szybciutko wszystko zamówiłam przez internet. Najbardziej zadowolona byłam z pościeli i akcesorii do łóżeczka kupiłam tu https://cmlikeabird.pl/pl/c/POSCIEL/11 . Gdzie nawymyślałam różne różności do łóżeczka córci a Panie błyskawicznie mi te rzeczy na zamówienie uszyły :)

Gość Julia234
Ja zaczęłam kiedy poznałam płeć. Najpierw kupiłam łóżeczko, potem wanienkę, polecam Bebe Jou, porządny plastik, nie połamie się jak te najtańsze. Poza tym polecam dodatki Papillon - kupiłam tam piękne poduchy.

Gość gość
ja jestem w 28tc i mam juz wszystko oprocz pieluch kosmetyków itp. ciuszki i cala reszta czeka.juz