Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiona mama

pytanie w sprawie zasiłku rodzinnego i itp. proszę o pomoc

Polecane posty

Gość martwiona mama

witam! mam pytanie z innej z beczki ale też chodzi dzieci. utrzymuje się z alimentów na dwójkę wcześniejszych dzieci 1000zł na dwoje no i mam rodzinne 154zł na dwoje. w gopsie mówili teraz rodzinne będzie większe jak sie dziecko jakieś dodatkowo 80zł. jestem rejestrowana w urzędzie pracy ponieważ nigdy jeszcze nie pracowałam. jak to teraz będzie wyglądać ten zasiłek rodzinny tę młodsze dzieci nie mają jeszcze 5 lat czyli dostałaje na dziecko 77zł lat będzie potem. wiem że jeszcze będzie jednorazowa pomoc dodatek z tytułu dziecka czyli 1000zł i becikowe drugie 1000zł. drugie pytanie związane z tą nowa ustawą czyli 1000zł przez rok od urodzenia dziecka ale pisza ze wypłaty będą realizowane od 2016roku ale dzieci urodzone w 2015też będą sie liczyć. czytałam też ze jak dadzą taka pomoc to mogą zabrać inne zasiłki i sie obawiam ze rodzinne mogą zabrać jeśli tak to czy na stale czy tylko na rok podczas wypłacania tych 1000zł. może którąś mama dokładnie wie jak to będzie działać? głupio mi jest tak sie w gopsie pytać bo pomyślą ze myślę może tylko o pieniądzach ale chciałabym jak najwięcej mieć bo chciałamzrobić remont i odbiłam bym sie. proszę o pomoc

Gość gość
gdybys napisała bardziej po polsku to może ktoś by pomógł,ale z tego bełkotu nie sposób nic zrozumieć

Gość gość
Jesteś nienormalna ! Dziecko roku nie ma a Ty masz alimenty itd. Wez się za robotę a nie latasz po kasę.

Gość gość
omg O; serio nigdy nie pracowałas i tylko liczysz na zasilki ???? pasozytnictwo nie bolii :o

Gość gość
zawieź dziecko do ojca i mu je zostaw - idź do pracy!

Gość gość
chcesz zrobic REMONT za pieniadze na dziecko?? cóz za intratny interes... a co z dzieckiem po tym? rozumiem ze w ciazy jestes?

Gość gość
co to za bełkot ? autorko jestes teraz w ciązy ?