Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabawy z dzieckiem 16 m cy

Polecane posty

Gość gość

dziewczynka, pomocy , brak mi już pomysłów,każda zabawa na 5min, książeczki, lalki,kubeczki, piramidki itd. rysowanie jeszcze jej nie interesuje, budowanie wieży np z kubeczków też nie specjalnie, tylko jak ja jej podaje kubeczki, macie jakieś pomysły na zabawy?

Gość gość
Dziecko 16 mcy nie zajmie sie jedna zabwka na godzine to jeszcze maluch wezmie to za chwile tamto.Moj syn jak dorwie cos czego nie pozwalam np.Kabel od laptopa albo buty to potrafi z nimi lazic pol godziny z usmiechnieta mina a ja mam czas zrobic obiad :-) a takie ukladanki itp to na chwile...ukladamy cos za chwile on kregle za chwile costam costam to normalne.Tanczcie spiewaj skacz ganiaj sie po pokojach, chowanie do szaf itd.

Gość gość
Moja ma 15 mies właśnie od pół godziny chodzi z pusta butelka od wody mineralnej i zakręca i odkreca nakrętke :-)

Gość gość
No właśnie, bo często jest tak, że takie dziecko lubi proste przedmioty, np butelka po wodzie, rolka od papieru toaletowego i tego typu rzeczy, do których znajduje świetne zastosowanie i żadne mega wypaśne zabawki nie są w stanie aż tak zająć dziecka:D

Gość gość
To ja od tej butelki.Ostatnio zaczęłam kupować jogurty w takich saszetkach z dużą nakrętka ( nie wiem czy są takie w Polsce) i jak dam młodej to zje nie urodzi się a zakręcania i dokręcania co nie miara, wiec jest zadowolona a ja mam chwile dla siebie. Córka lubi też ganiac za balonem, ostatnio też kupiłam jej zabawkę malutkiego kotka co ma swój koszyk do spania i młoda co chwile wkłada go tam i wyciąga. Ogólnie wszystko co się zakręca, zapinana, wkłada itp u nas chyba taki etap :-)

Gość gość
z ta nakretka bym uwazala zeby nie polknela

Gość gość
Nakrętki dość duże, jednak oczywiście nie zostawiam dziecka samego z takimi przedmiotami. Choć córka nie bierze ich do buzi to jednak jest to jeszcze tak małe dziecko, że powinno być obserwowane non stop. Zdaje sobie z tego sprawę, ale jest to dobra uwaga z Twojej strony dla wszystkich matek ku przestrodze.

Gość gość
Moj synio uwielbial nakretki takie szerokie po jogurtach pitnych ale jak urosl i mordka mu urosla to mu zabralam bo raz wsadzil do buziola cala taka i nie mogl wyjac i przyszedl do mnie do kuchni z takim dziobem ooooo dlatego radze uwazac na takie roznosci.