Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciagly katar u trzylatka.

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Zadnych objawow choroby, tylko ten cholerny katar. Maly chodzi do przedszkola, zakatarzony jest trzeci tydzien. Jakis wirus chyba, bo wydzielina przezroczysta. Boje sie, ze mu zniszcze sluzowke tymi kroplami. Prosze o pomoc, bo lekarze olewaja i przepisuja jakies syfy, co w ogole nie dzialaja.

Gość gość
Mój synek też miał często katar albo kaszel bez innych objawów, w wieku 2-3 lata. poza tym zdrowiutki. płuca zawsze czyste miał. jak miał tuz powyżej 3 lat, okazało się , że to alergia na krowie mleko i jego przetwory. lekarz powiedział, że to bardzo powszechne obecnie i na 99% minie jak nie za 2 lata, to za 4. odstawilismy mleko i ser, ograniczylismy jogurty. zaczelismy dawać jogurty sojowe i kaszę manną na kozim mleku. po tygodniu zero kataru zero kaszlu. potem dostawał 2 plastry sera tygodniowo, ostrożnie, z obserwacją. bylo OK. alergia zniknęła jak miał 6 lat. ale i tak mleka krowiego juz nie kupuję, tylko migdałowe/sojowe ale syn go nie chce ;) jogurty je i zwykłę, i sojowe. odstaw mleko i ser i jogurty na 3-4 dni i jak bedzie poprawa- to winne jest krowei mleko :)

Gość gość
O tym nie wiedzialam, bardzo dziekuje za odpowiedz. Wyprobuje to.

Gość gość
Albo alergia albo wysiek ( płyn w uszach).... Czyli dwie wizyty laryngolog i alergolog... Często jedno powoduje drugie.

Gość gość
U nas to samo...testy ujemne,jako diagnoza- naczynioruchowe zapalenie blony sluzowej nosa.W skrocie- objawy,jak przy alergii,ktorej tak naprawde nie ma.Jedziemy na Xyzalu i kroplach sterydowych do nosa,bo wdalo sie wysiekowe zap.uszu i niedosluch.Czeka nas usuniecie mugdalka i zalozenie tub wentylacyjnych....ech... Jak nie urok,to sraczka

Gość gość
gość dziś czy twoje dziecko ma siną śluzówkę w nosie ?

Gość gość
Yyyy czy sina ? Chyba nie...no taka jak to w nosie,czerwona,a co ta sina oznacza ?

Gość gość
ponoć przy alergii jest sina i przy tym obrzęku

Gość gość
Tak, to może być alergia. Aby się o tym przekoać, zaprowadź dziecko do poradni alergologicznej i wykonaj badania -> http://www.alergiczne.info/

Gość zentss
Ja bym zwrócił uwagę na urządzenie Pro Sanity. Działa profesjonalnie, łatwo się składa – rozkłada, czyści i przechowuje wygodnie w schowku. Jak na razie jakiś minusów czy wad nie zauważyłem, ale inhalator w domu mamy dopiero od paru tygodni więc jeszcze różne rzeczy mogą się dziać. Napiszę może za jakiś czas jeśli coś się zmieni.

Gość vikisobolewska
Wzięłam niedawno inhalator Simple Sanity. Gwarancję mi dali na 3 lata, do tego w zestawie wszystkie potrzebne części. Pracuje sprawnie, nie marnuje leku, aerozol się dobrze wchłania, czuję dużą poprawę zwłaszcza podczas przeziębień. Można ten sprzęt używać przy poważniejszych stanach zapalnych w tym też przy dolnych drogach oddechowych. Co jeszcze mogę powiedzieć...na pewno lekki i poręczny, to też mi się bardzo w tym modelu podoba, że nie waży pół tony.