Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościnna888

czy gynoxin pomoże ?

Polecane posty

Gość gościnna888

hej laski, bylam w piatek u ginekologa, przepisal mi on gynoxin w globulce ( mam wziąć jedną podczas całej kuracji). Wzięłam ją wczoraj przed snem i piecze mnie do tej pory ;/ czy tak powinno być? może globulka nie działa :(

Gość mam ma
Jeśli to jest tylko jedna globulka to pewnie lek się stopniowo uwalnia, możesz dać mu szanse jeszcze kilka dni. Możesz się wspomóc jeszcze clotrimazolum zewnętrznie 2-3 razy dziennie, probiotyki-np.dopochwowo invag. jak do tygodnia nie będzie poprawy wróć do lekarza, ale tym razem nalegaj na posiew w kierunku grzybów i bakterii.

Gość gość
Mnie na grzybicę pomaga nystatyna, więc jeśli nie zauważysz poprawy po gynoxinie to poproś o nią ewentualnie o macmirorr500. Czasami tak jest że nie każdy lek nam pomoże, zresztą grzybica jest podstępną chorobą, często leczenie jest długie i przewlekłe, dlatego ważne jest aby stosować również probiotyki np. dopochwowy lactovaginal z żywymi bakteriami kwasu mlekowego. Ważna jest również dieta, należy zrezygnować ze słodyczy na rzecz jogurtów, kefirów, kiszonek.

Gość gość
tylko trzeba przeczytać skład leku i Lactovaginalu, bo przy niektórych lekach powinno się go zacząć stosować dopiero po zakończeniu stosowania leku.

Gość gość
Podmywaj się emulsją provag, która złagodzi pieczenie oraz przyśpieszy regenerację śluzówki. Po podmyciu poczujesz ulgę, emulsja wspomaga walkę z patogenami, zakwasza i nawilża, mi pomaga.

Gość gość
podoba mi się ta emusja provag - nie ma żadnych chemicznych sztucznych dodatków- a ostatnio kupiłam ją w promocji za 6 zł:)

Gość gość
Witam. Lekarz przepisał mi 2 globulki gynoxin 600 mg i kazał brać przez 2 dni, natomiast w ulotce pisze, że zalecana dawka to jedna globulka stosowana jednorazowo a następną dawkę powtórzyć można po 3 dniach. Co więc robić? Brać przez 2 dni z rzędu jak lekarz kazał czy dopiero po 3 dniu?