Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

choroba w ciazy.prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość gość

Kobietki! Jestem na samym poczatku ciazy i zaczelam kaslac. Poszlam do lekarza i przepisala mi niby takie delikatke leki bo syrop z samych takich jak maliny czosnek i inne dla kobiet w ciazy i Herbapect, ale nie wiem czy mi przejdzie bo teraz jeszcze syncia mam na angine chorego w domu. No i martwie sie bo podobno szczegolnie w I trymestrze nie powinno sie brac zadnych antybiotykow,a jak mi nie przejdzie to dokturka mi go przepisze... martwie sie i panikuje bo w pierwszej ciazy nie bralam zadnych lekow i caly czas bylam zdrowa,a teraz... opowiedzcie mi o swoich rzypadkach jezeli takie byly i co bralyscie na goraczke w ciazy?

Gość gość
uwazaj bo wlasnie przez taka chorobe moja przyjaciolka urodzila chora coreczke

Gość gość
Jak to chora...? Mozesz to rozwinac...?

Gość gość
matko jest jakaś laska na forum i straszy przyszłe mamy chorobami dzieci! puknij się! bierz antybiotyk, który przepisze ci lekarz bo zwalczenie infekcji jest wazniejsze i lepsze niz nic nie robienie!

Gość gość
Są leki, które są w miarę bezpieczne w ciąży. Na razie stosuj sok z malin, imbir, cytrynę, czosnek. W razie gorączki można zastosować paracetamol. I nie zamartwiaj się na zapas. Nie Ty jedna przechodzisz infekcję w pierwszym trymestrze.

Gość gość
Tez tal mysle i tak zrobie tylko marwie sie bo chce urodzic dziecko tak samo zdrowe w pelni jak pierwsze i bardziej mam tu na mysli nie choroby typunprzeziebienia np.tylko chodzi mi o o zeby jakis wad wrodzonych nie mialo przez leki...

Gość gość
lekarz nie przepisze ci leków których nie mozesz korzystac- troche zaufania, mi no w 1 trymestrze nic nikt nie przepisywal-tylko zalecił bez recepty paracetamol i to jak miałam powyzej 38 stopni, mysle o tym ze bedziesz zdrowa, relaksuj sie, nie stresuj, duzo odpoczywaj i staraj wylezec chorobe zamiast biegac i załatwiac rozne rzeczy

Gość Mama małej Kasi
Na Twoim miejscu używałabym soku malinowego z cytryną.Na kaszel zrób sama syrop z cebuli.Jeżeli nie poskutkuje wtedy wez to co lekarz Ci zlecił. Nie słuchaj bredni, jeżeli będzie taka konieczność lekarz przepisze Ci antybiotyk który będziesz musiała używać.

Gość gość
Dziekuje za wszystkie cenne rady:-)

Gość gość
autorko ja byłam mase razy w drugiej ciąży chora bo córka z przedszkola przynosiła non stop coś. Leczyłam się wapnem, rutinoscorbinem inhalacjami itp. Nie martw się, są antybiotyki które pomagają mamie a nie szkodzą dziecku. Pomyśl- są dziewczyny co całą ciążę muszą brać leki bo są chore przewlekle np na astme. Nie martw się właź pod koc dużo witaminy C- owoce itp. Powodzenia!