Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badanie beta

Polecane posty

Gość gość

czy beta moze wyjsc 0? czy nigdy nie ma takiej mozliwosc?

Gość gość
może wyjść 0, ale może też być więcej byle do 5 -wtedy uznaje się że ciąży brak.

Gość gość
a od czrgo to zalezy czy 0 czy 1,20 1,89?

Gość gość
Taką odpowiedź znalazłam: "Jeżeli we krwi wykrywa się podwyższone stężenie hcg ( niewielkie wartości) i nie ma przyrostu a wręcz odwrotnie, @ nie ma to w pierwszej kolejności należy zbadać tarczycę, jeżeli tsh w porządku to są dwa wyjścia. Albo torbiel albo organizm nie wydziela ( albo bardzo mało ) progesteronu. Co w sumie na jedno wychodzi bo torbiel tworzy się przez niepęknięte pęcherzyki. Dlaczego tak się dzieje, że we krwi pływa sobie hcg? :) I tu ciekawostka! To zwykły oszust a nie hcg. :) W drugiej fazie cyklu wydzielają się hormony, które wydzielane być nie powinny, wchodzą w reakcję z hormonami z drugiej fazy ( w tym i hormonami tarczycy) i udają we krwi hcg. dlatego też wartości będą niskie we krwi, chociaż w moczu porannym mogą być bardziej stężone i dają w efekcie pozytywny wynik. Przez to,że hormon z pierwszej fazy cyklu ciągle pobudza jajniki do produkcji jajeczek :) są one produkowane i te, które nie "uwolnią" się mogą stworzyć cystę lub torbiel. Jeżeli pęcherzyków będzie za dużo istnieje ryzyko policystycznych jajników. z drugiej strony hormony z drugiej fazy cyklu tez są produkowane, z tym że w rożnych ilościach (często zbyt małych) i organizm dostaje małpiego rozumu bo nie wie co ma robić. dodatkowa ciekawostka dla kobiet nerwowych. Stres powoduje wydzielanie prolaktyny ( normalnie prolaktyna jest potrzebna przy laktacji) i kobietki, które denerwują się z rożnych powodów (np. że nie mogą zajść w ciążę ) same niechcący blokują lub upośledzają owulację. I ot cała zagadka posiadania hcg we krwi. Nie wiem jak wy ale ja kiedy wiem co się dzieje z moim organizmem to łatwiej mi się nastawić pozytywnie do całej sytuacji."