Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaufałam Bogu

Polecane posty

Gość gość

jestem wierząca i ufam, ze wszystko dzieje się z jakiegoś powodu. Nawet te złe doświadczenia. Kiedyś miałam chłopaka, pierwsza miłość, bardzo się zaangażowałam i w sumie do tej pory mocno go trzymam w sercu. Kiedy zaczęły się pierwsze problemy i pierwszy raz płakałam przez niego to usłyszałam jakby głos ''będziesz szczęśliwa ale jeszcze nie teraz''. Faktycznie potem było jeszcze gorzej, bardzo mnie skrzywdził, obraził- musiałam z nim zerwać. Niedawno natknęłam się na taki obrazek: dziewczynka z misiem i Jezus, który jadą rękę wyciąga po jej misia a za sobą trzyma takiego samego tylko większego. Owa dziewczynka za smutną minką szepcze, że to jej ulubiony a Jezus mówi "Zaufaj mi''. Tak sobie pomyślałam, że w sumie mi coś zabrano, a w zasadzie kogoś kogo bardzo kochałam. On szybko znalazł swoje szczęście i mimo, że dla mnie był niedobry dla innej jest lepszym człowiekiem. Błagałam Boga będąc z nim jeszcze, żeby nie zabierał mi go bo tylko przy nim czułam się naprawdę szczesliwa. Od tamtej pory nie zaznałam takiego uczucia i czuję jakby nigdy nie miało to nastąpić. To jak to w końcu jest? Tak po prostu zostałam ukarana za grzechy i będzie się to za mną ciągnąć latami? Co ze szczęściem, które rzekomo ''należy'' się każdemu?

Gość gość
Mogę mówić tylko za siebie, ale ja pokochałam Boga i wierz mi, że uczucie do żadnego człowieka nie może się równać z cudownością tej relacji. Skoro ufasz Bogu, to miej pewność, że On robi wszystko dla naszego dobra. Nam się wydaje, że najważniejsze jest tu i teraz. Nasze kariery, sukcesy zawodowe i prywatne. A to nieprawda. Ta gra toczy sie o wielką stawkę. O wieczność.

Gość gość
Dziewczyno tak jak opętanie dotyczy grzechu tak samo dotyczy ono wiary. Jeśli napisałaś to w pełni poważnie, to tak, jesteś opętana. Twoja wiara choć może jest głęboka i szczera to pozbawia Cię zdolności racjonalnego myślenia, a to prowadzi do pewnego rodzaju paradoksów. Ty jeżeli dłużej będziesz brnąć w tym kierunku, Twoje wszystkie decyzje będą podejmowane w kontekście praw Bożych to nie znajdziesz w dzisiejszym świecie normalnego faceta. Z takim światopoglądem możesz co najwyżej trafić na zagorzałego ministranta lub zbłąkanego kleryka, który w ostatniej chwili rzuci celibat, dla Ciebie. Pozdrawiam, Kamil :)

Gość gość
chyba zbyt mało napisałam, żebyś mógł mnie aż tak oceniać. Napisałam bo nie rozumiem po prostu pewnych rzeczy i tego co się zdarzyło. Po prostu nie umiem sobie tego ułożyć. A co do mojej wiary to jestem wierząca ale nie ortodoksyjna

Gość Taki_jeden_964
bardzo mnie skrzywdził xxxxxx Miłość jest ślepa. Nie patrz na to jaki jest dla innej, czy czasem niepotrzebnie nie życzysz jej żeby dla niej był taki jak dla ciebie ? A skoro ciebie krzywdził to dobrze że zerwałaś, mogłabyś sobie przy nim bardziej życie schrzanić. I życzę znalezienia lepszego. :)

Gość gość
nie, nic złego nikomu nie życzę tylko dziwnie mi z tym. Czuję się gorsza, mniej warta. Ale dzięki chociaż w to nie wierzę :)

Gość Kamillllllll
A ja kiedyś wymodliłem sobie dziewczynę, ten związek szybko zginął, naturalnie się wypalił brakiem zainteresowania z obu stron. Ale na początku był ogień, modliłem się wtedy codziennie, przez 2 miesiące i tak się jakoś składało, że zaczęliśmy coraz częściej na siebie trafiać aż w końcu zupełnie znikąd pojawił się wspólny "służbowy" wyjazd i tam już doszło do zbliżenia. Tak czasem bywa, to chyba siła podświadomości.