Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem załamanaaaa

problemy w drugiej ciąży: obniżenie pochwy, hemoroidy itp

Polecane posty

Gość jestem załamanaaaa

jestem w połowie drugiej ciąży i zamiast się cieszyć jestem po prostu załamana :( :o od ok 2 tygodni zaczęłam odczuwać dyskomfort w pochwie, później zauważyłam że coś mi wystaje :o ginekolog potwierdził: obniżenie tylnej ściany pochwy :( "wejście" do pochwy wygląda tragicznie :o do tego mega hemoroidy, przy każdym wypróżnieniu ból i krew leci z o***tu :o To dopiero 24 tc a już czuje się jak stara wymęczona kobieta :( non stop mam skurcze i cholernie wkurzającą dolegliwość - zespół niespkojnych nóg :( jestem ROZWALONA PSYCHICZNIE totalnie załamana :(

Gość gość
Współczuję. Ja jestem w 23 tc drugiej i czuje die świetnie. Ni Ci nie poradzę, ale zapytaj po prostu lekarza prowadzącego co możesz z tym zrobic.

Gość jestem załamanaaa
w ile po pierwszej ciaży zaszłaś w drugą? jestem juz skierowana na rehabilitację, na hemoroidy mam diete i czopki - jest lepiej, ale i tak nie ma rewelacji.

Gość gość
Ja mam 18 mies corke i jestem w 24 tyg ciazy drugiej.hemoroidy poki comnie ominely w 1 ciazy tez nie mialam.a co do pochwy ja mam skracajaca szyjke i od 19 tygmam pessar lekarz mnie pocieszyl ze nie dosc ze na szyjke pomaga to wlasnie pessar podtrzymuje macice i zspobiega wypadaniu macicy\i pochwy. A co ci gin doradzil? Kokezanka tez miala wypadajaca sciane pochwy w ciaY i gin wlasnie pessar jej zalozyl ze ob podtrzymuje macice ona nie naciska i ta pochwa nie wypada ale nie zaglebialam sie w temat. Wuem ze na wypadajaca macice pessar jest ok po trzyma tam w gorze wszystko.

Gość gość
u mnie w drugiej ciązy wystapiły: -okropne hemoroidy -krwawienie z o***tu -wypadanie włosów -ostry trądzik na plecach i dekolcie -bóle głowy -obniżenie pochwy :( :( :( - bóle pleców -no i fatalne samopoczucie psychiczne - chyba mam depresje :( chodze na rehabilitację mięśni dna miednicy, duzo odpoczywam, ale musze zajmowac się też starszym dzieckiem i zdarza się że coś dźwignę :( drugi porod mam już załatwione cc, lekarz sam proponował gdy widział co mi wystaje z o***tu i stan krocza... jestem młoda - 29 lat a czuje sie jak wrak cżłowieka :o

Gość gość
A nie da sie nic zrobic z ta wypadajaca pochwa? Czy to juz do konca zyciq tak zostanie

Gość gość
1. pierwsze co można zrobić to rehabilitacja krocza - ćwiczenia mięśni dna miednicy pod okiem fizjoterapeuty, nie zawsze skuteczne :( 2. założenie pessar podtrzymującego macice 3. plastyka pochwy, bolesne, kosztowne :(

Gość gość
Autorko a twój pierwszy poród był sn ?