Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9cio miesięczny niejadek

Polecane posty

Gość gość

mam problem z moją Małą. otóż nie chce jeść zupek. jadła normalnie i zupki i papki owocowe i jogurty. piła też czasem soczki. od mniej więcej 2-3 tygodni na widok zupki czy innego upichconego obiadku dostaje szczękościsku i tylko kręci głową. o piciu wody czy soku już nie wspomnę. poza mlekiem i kaszką zjada ewentualnie papki owocowe, owoce, jogurty, chrupki czy inne takie przegryzajki. miałyście taki problem? co można zrobić z takim bąblem żeby go przekonać do jedzenia?

Gość gość
Przejdzie jej. Dorosły człowiek tez tak czasami ma. Gdyby nic nie jadła to co innego.

Gość gość
moja córeczka też przechodziła taki ''kryzys'' w nie jedzeniu dokładnie jak miała 9m. Nie zamęczaj małej na jakiś czas widokiem tych rzeczy co nie lubi. Odstaw na razie chrupki i inne zapychacze..na tydzień a karmisz słoiczkami? Bo ja zmieniłam z Bobovita na Gerber ,i zaczęła pałaszować.

Gość gość
zęby jej idą to nie chce jeść...

Gość gość
Może ma dość bezsmakowych papek, synek zaczął się domagać w tym wieku naszego jedzenia i stopniowo na nie przeszliśmy. Ewentualnie zmień słoiczki na gerbera faktycznie, są bardziej zjadliwe. Nie dawaj czasem dziecku tych dla mniejszych dzieci.

Gość gość
tu autorka. tylko martwi mnie to, że dieta 9-cio miesięcznego malucha nie może się opierać tylko na kaszce, butli, jogurcie i owocach

Gość gość
Dzieci mają różne okresy, synek raz nie je, a raz je za 2. Zrób mu morfologię jak się martwisz.

Gość gość
Dzieci mają różne okresy, synek raz nie je, a raz je za 2. Zrób mu morfologię jak się martwisz.

Gość gość
morfologię robiłam przy okazji jakiejś infekcji i było w miarę ok. tzn nie wynikał za niski poziom żelaza z wyników

Gość gość
spróbuj dawać jej jedzenie do rączki. Ja miałam taki sam problem z synem (tyle, że rocznym) i okazało się, że chciał aktywnie uczestniczyć w jedzeniu. Dawałam mu więc kawałeczki do rączki, a przy rzadszych daniach - łyżeczkę do ręki. Grzebał nią sobie w jedzeniu, wkładał (nieporadnie) do buzi, a ja w tym czasie go karmiłam.