Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol kosci lub miesni w ciazy8 mc

Polecane posty

Gość gość

Hej, moze ktoras z Was kochane miala podobne dolegliwosci? Jestem juz na koncowce 8 mc, ogolnie od 6 mc dolega mi mnostwo rzeczy - mam zesztywniale stawy, bole kosci spojenia lonowego, bole podbrzusza. Lekarza o wszystkim informuje, wyniki mam spoko, wszystko niby jest dobrze. Ale od paru dni strasznie mnie rwa nogi, jak przy grypie, a czuje sie normalnie poza tym, nie mam goraczki ani nic. Bole to ustepuja, to wracaja. Czy to ma cos wspolnego z ciaza, czy powinnam sie martwic?? :( Rwie mnie to w udach to w kolanach, to w lydkach, nie umiem powiedziec, kiedy przestanie, a kiedy zaczyna bolec. Miewalam jakies takie bole w rekach juz kiedys, ale to zima najczesciej i ustepowalo po okolo tygodniu (mozliwe, ze mam zadatki na reumatyka z pewnych wzgledow)

Gość gość
normalka. ja w 8 miesiacu myslalam, ze sie rozlece na kawalki. bole stawow i sciegien masakryczne

Gość gość
Dzieki :* mam nadz ze to minie. Mam ochote sobie poucinac te nogi:/

Gość gość
W sumie w rekach tez mnie pobolewa czasem:/ cholera jasna. Co to sie przypieprzylo:/ jakbym juz nie dosc polamana chodzila

Gość gość
Pij mleko kefir, maślankę. Poważnie masz niedobory wapnia

Gość gość
Jem jogurty dosc czesto:(

Gość gość
Mi po jogurtach nic nie przechodzilo spróbuj przez kilka dni maślanki albo kefiru.

Gość gość
Ok dzieki. A mialas cos takiego? Jak dlugo to bolalo?

Gość gość
Mnie bolało całą pierwszą ciążę, pod koniec już mnie tak lamalo w kościach i stawach i mięśniach ze ledwo chodziłam. W drugiej ciąży jak tylko zaczęły mnie boleć kości w 12 tygodniu zaczęłam pić maślankę choć nie przepadam za nabialem, tak ze dwie szklanki dziennie i ból po trzech dniach minął jak ręka odjal do dziś mnie nic nie boli a jestem w 33 tc. Oczywiście pije dużo kefiru maślanki, mleka. W poprzedniej ciąży lekarz kazał brać garściami magnez i potas ja brałam i nic, wszystko mnie bolało, teraz jak dostarczam organizmowi wapnia czuję się bardzo dobrze, musisz mieć słabe kości jak ja. Jak tylko nie wypije maślanki tak ze dwa trzy dni to znowu wszystko zaczyna mnie boleć. Spróbuj na pewno nie zaszkodzi

Gość gość
Oj też się tak meczylam, pomagala trochę wygrzewania się pod koldra ale to był okres jesieni zimowy;)

Gość gość
Dzieki kobietki juz zaczelam sie martwic ale wczesniej mialam tylko takie zesztywnienie w stawach kt przestawalo bolecgdy sie rozruszalam a od paru dni mam bole strzykanie jak przy grypie w rekach nogach.. A temp nie mam, ogolne samopoczucie niezle. Sprobuje z tym nabialem. Ogolnie musze kiedys sie przebadac bo bywa ze zima mnie bola kosci stawy przez pare dni z rzedu bol jest staly i nieprzyjemny:( ogolnie moze to mam przezibione z lat te kosci dluga historia..

Gość gość
a duzo przytylas? im wiecej kg tym wiecej wysiłku dla organizmu

Gość gość
Wlasnie nie, 10 kilo.. Z czego na poczatku ciazy schudlam 4, wiec sumarycznie to z 6 wychodzi:/ rece nogi mam szczuple. Sam brzuch i troche na buzi. Mam bole jak przy grypie, tylko temp nie ma, samopoczucie poza tym ok. Strzyka mnie, drze w nogach i rekach. Od jakis 2 miesiecy mialam juz sztywnienie w stawach, bole kosci lonowej itp ale przy ruchu, a teraz mam jak przy grypie plus te ktore miaalm wczesniej:p po prostu genialnie. Martwie sie czy mnie cos powaznego nie bierze, mam nadzieje ze nie. Jak mowie zima cyz jesienia pobolewalo mnie w rekach, ale w nogach to tylko przy grypie, w kolanach, udach, lydkach. Niby ciaza przebiega w porzadku, ale te dolegliwosci mnie juz rozwalaja:/ jeszcze to sie przypaletalo:( jeszcze w karku mnie zaczelo strzykac,raz pobolewa w rekach, raz w nogach, to w karku zaczelo. :/

Gość gość
Chyba bede musiala do lekarza isc, jeden dzien bylo w miare, a tak to boli codziennie;/ zastanawiam sie czy to nie na tle nerwowym moze byc..? Mam nerwice i na jej tle miewlaam juz przerozne objawy

Gość gość
Ja koncze 8 miesiac w lipcu zaczynam 9 i od miesiava nie moge spac przez te bole. Boli caly kregoslup rece nogi rwa stawy i miesnie. Czesto to niedobory wit d, wapna, magnezu. Jedno wyplukuje drugie wiec trzeba lykac tabletki osobno. Zdrowa dieta cxesto nie wystarcza. Ale zauwazylam tez ze zalezy jak ulozy sie dziecko. Czasem maluszki niechcacy uciskaja na kregoslup i rdzen stad bole kregoslupa nog, rak. Probuj jakichs cwiczen dla kbiet w ciazy zmieniaj pozycje spij na twatdym mnie to pomaga wystarczy ze dziecko troche zmieni pozycje i bol jest mniejszy. Niestety musimy wytrzymac :(

Gość gość
Do tych niedoborow dolacza sie ta nieszczesna relaksyna widocznie mamy jej duzo. Mnie tez strzelaja przy bolach stawy. Lekarz nie wie co to. Pewnie niedogodnosci ciazy. Za miesiac mina wiec trzymaj sie :*

Gość gość
Dzieki za odpisanie. Ja tez juz w 9 mc wchodze:* na kiedy masz termin? Wlasnie mnie niedawno te bole dopadly, z tym, ze mam tez inne, boli mnie w karku, glowa, wezly mnie pobolewaly chyba. Dzis juz lepiej, zobaczymy co dalej. Bylam dzis u lekarza ogolnego, niby ok. Wlasnie mowila pani doktor ze to moze byc niedobor wit d i powinnam suplementowac, moze to tez byc wina klimatu, w jakim mieszkam. Te bole czasem sa nie do wytrzymania ale na szczescie nie boli ciagle. Trzymajmy sie i obu szybko przeszlo.