Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ana mama

Wóżki do biegania

Polecane posty

Gość gość
Link nie działa

quinny mają fajne wózki, ja sama czasami muszę gdzieś podbiec, a mam od nich spacerówkę i super się ją prowadzi nawet na trudnych nawierzchniach

Gość wozimysie
Witaj, jeśli poszukujesz wózka na trudniejsze tereny i do biegania zarazem do polecam wózek np. Baby Jogger Summit X3 lub BOB Revolution SE. Oba wózki mają amortyzację co pozwala na jazdę w trudniejszym terenie (droga szutrowa, wyboista), mają opcję skrętnego koła co czyni z nich wózek spacerowy a po jego zablokowaniu świetnie nadaje się do biegania. Testowałam wózek Baby Jogger Summit X3 i śmiało mogę go polecić.

Gość Ana mama
Wielkie dzięki :)

Wózki do biegania są różne. Zanim kupiłam wózek to biegałam z różnymi modelami zarówno po chodnikach, asfalcie oraz po alejach parkowych. Miałam okazje przetestować przed zakupem, min Baby Jogger Summit X3 oraz Bob Revolution Pro. Teoretycznie do biegania najlepsze w każdy teren są wózki z amortyzacją, natomiast jeden wózek - Bugaboo Runner, świetnie sie prowadził w parku mimo braku amortyzacji. Druga sprawa jest taka, że każdy ma inne warunki fizyczne i inne wymagania co do wózka biegowego. Świetny przykład stanowi wózek Thule Urban Glide, wózek który zbiera znakomite recenzje i opinie w Internecie mnie wcale nie przypasował do gustu. Dlatego najlepiej jeśli sklep w którym kupujesz daje możliwość przetestowania lub czasowego wypożyczenia wózka, wtedy masz pewność że dany wózek jest dla ciebie odpowiedni. Co do X-Landera znam i także miałam okazje biegać, ale jakoś szczególnie mnie nie zachwycił. Kupiłam wychwalany przeze mnie Bugaboo Runner. W Internecie jest kilka fajnych sklepów internetowych (dwa lub trzy), w tym jeden szczególnie polecany przeze mnie 3Kola.pl - polecam zajrzeć https://www.3kola.pl/wozki-biegowe/ i poczytać tam o wszystkich polecanych joggerach. Jak macie niedaleko Zabrza to polecam umówić się z Panem Krzysztofem na wizytę, on jest organizatorem eventu biegania z wózkiem, w którym brałam udział, on wszystko wytłumaczy i podpowie.

Gość gość
Zgadzam się wybór wózka biegowe to trudna sprawa. Wybór jest ich ogromny, a dodatkowy problem to trudności w obejrzeniu wózków w sklepie. Dla mnie przydatne okazały się filmiki ze strony sklepu www.wozimysie.pl. Pracują tam osoby, które testują wszystkie wózki i umieją dobrze doradzić w wyborze. Ja kupiłam wózek BOB Revolution Pro i jestem z niego bardzo zadowolona.

Gość gość
ja właśnie kupiłam x-landera x-run , jest świetny, nie mam jeszcze tak dobrej kondycji po porodzie ale naprawdę widzę teraz że szybko wrócę do formy i wagi z przed ciąży, wózek się sprawdza wszędzie dosłownie, nie tylko na równych chodnikach

Gość gość
Też mam xlander x-run i jest ok, nie ważne czy biegasz czy się znudzisz bieganiem to jest wygodny i dla mamy i dla dziecka, ja teraz już nie biegam bo uszkodziłam staw kolanowy ale nadal go używam jak zwykłego wózka