Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem najgorsza matka na swiecie...

Polecane posty

Gość gość

Pokazała 3 letniej córce jak może być fajnie z mama, naprawdę dużo razem robiliśmy - jakieś lepienie z masy, zabawy z ryżem zamiast piasku, tańce z bibułkami, teatrzyk i rożne cuda na kiju. I urodziłam drugie dziecko. Synek jest bardzo absorbujący. Traci na tym córka chociaż dwoje się i troje... Kocham ich oboje, ale serce mi się kraje gdy patrze na to jaka jest przygaszona. Zrobila się mamina córeczka - ciągle tylko mama i mama... synek nie byl planowany, ale kocham go rownie mocno co córkę. I co ja dziś z nią robiłam? Poukladalam puzzle, porysowalam chwile, dekorowalysmy ciasteczka i czytałam jej książki. Kijowo. Mam dola . Co to za czas miedzy pieluchy a karmieniem :( A trzeba posprzątać, ugotować. Wcześniej robiła to razem ze mną ale zajmuje to 5 razy dłużej, nie mogę sobie teraz na to pozwolić, bo maluch jedynie na chwile się sobą zajmie, a tak tylko ręce i ręce. Ma 3 miesiące. Żal mi córci.

Gość gość
Nie dramatyzuj.

Gość gość
Ogarnij sie kobieto, takie zycie. Naturalna kolej rzeczy.

Gość gość
Myślę, że i tak spędzasz z nią sporo czasu i jest to dobrze spędzony czas. Maluch będzie potrzebował coraz mniej czasu, karmienie będzie rzadziej to i więcej czasu się znajdzie. Jeśli masz taką możliwość to pomyśl o tym, żeby raz w tygodniu synem zajął się tata/babcia/ciocia, a Ty ten czas poświęć tylko córce. Wystarczają 2-3 godziny, ale dobrze spędzone. A jak się zajmujesz synkiem to możesz jej opowiadać, że ona też była taka malutka i trzeba ją było karmić co 3 godziny i przewijać itp.itd.

Gość gość
A moze pomysl o przedszkolu wtedy zyskasz czas na sprzatanie a gdy cora wroci bedziesz miala go wiecej dla niej

Gość gość
Całkiem sporo poświęciłaś czasu córce i bym tak nie dramatyzowała. Trzylatka powinna już sama umieć organizować sobie trochę czas. Jeżeli stale ty będziesz organizowała, wymyślała i kierowała zabawą wychowasz dziecko bez wyobraźni, mało kreatywne, nie potrafiące kierować zabawą w grupie rówieśniczej. Ważne, że część dnia jej poświęcisz a przez resztę dnia ona wie, że jesteś w pobliżu i może liczyć na twoją pomoc, dobre słowo i wsparcie. Nie musisz cały czas być na 100% zaangażowana w to co robi twoja córka.

Gość gość
Autorko a tak z glowa wszystko ok? CO z Wami jest ? po co stawiacie sobie tak wysoko poprzeczkę ? Dawniej mało ktora matka godzinami bawiła sie z dziecmi i jakoś wiekszosc umiała sobie znaleźć zajęcie . Teraz jak dziecka nie zbawisz to juz sam nic nie potrafi .

Gość gość
To 3latka potrafi się sobą zająć nie zmienia faktu, że lubi spędzać czas z mama i czuje się źle bo jest odsunięta. Niestety nie sklonujesz się. Spędzaj dużo czasu na spacerach i wyjściach na place zabaw. maluch pospi i córeczka pobawi się z dziećmi, to powinno jej poprawić nastrój.

Gość gość
Zapisała ja do przedszkola, ale póki co w 6 tygodni była... 6 dni. Co na 1-2 dni pójdzie to kolejne 2 tygodnie chora...