Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leon. Czy to już imię oklepane?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiano się nad nazwanie tak swojego syna. Nie chcę jednak aby imieniem to było tak często występujące jak Kubuś czy Antos. Jaką jest tendencja? Jakie Wy wybraliscie imie i osoby z Waszego otoczenia? Chętnie zapoznania się informacjami, bo nie mam wsrod koleżanek zbyt wiele mam.

Gość gość
Na pewno nie tak 'oklepane' jak Kubuś czy Antoś (zreszta bardzo ładne imiona), ale staje się coraz popularniejsze. Coraz częsciej będąc na placu zabaw z córą słyszę nawoływanie Leosiów w wieku 1-3. Jak rodziłam 2,5 roku temu na oddziale było akurat dwóch małych Leonów

Gość gość
Trudno zgadnąć jaki będzie trend

Gość gość
wg mnie jest czesto nadawane. Piotr, Marcin, Krzysztof- takie imiona sa rzadkie

Gość gość
Imie piekne, ja tak chcialam nazwac syna, ale bedzie corka :-) Znam tylko dwoch Leonow. Piotrus nie takie rzadkie, ostanio coraz czestsze.

Gość gość
Sporo jest małych Leonków, ale takich Jasiów, Kubusiów, Antków jest duuużo więcej bo już od kilku dobrych lat są na samym początku listy. rzadkie bo tak mają na imię ojcowie :P

Gość gość
Też uważam, ze Leon wraca do łask. Mam w bliskim otoczeniu 2 w wieku do dwóch lat. Te Marciny i Krzyśki może i rzadkie ale Piotrków np. też zaczyna się mnożyć. Trudno jest przewidzieć jak ukształtuje się moda. JA np. mojemu dziecku dawałam dość nietypowe imię a po kilku latach stało się dość modne (moze nie jak Kuba ale już nie jest nietypowe). Teraz mój syn może i nie ma w swoim roczniku kolegów o tym samym imieniu ale młodsi chłopcy znacznie częściej mają nadawane takie imię.

Gość gość
Seweryn Teodor Hubert Arkadiusz moje typy

Gość gość
Leoś-okropnie,jak dla starego dziadka!!!dzieci w szkole będą lali z Leosia!!!Seweryn - wsiowo,to tak jak dla dziewczynki Dzesika -tez wsiowo!!!!Ale robicie krzywdę dzieciom.

Gość luskasss
na pewno nie jest aż tak popularne, a samo imię piękne!

Gość gość
Moze Nikodem ? Tak jak ja :) Nikus gosc z kafeteri

Gość gość
Mój piesek też wabi się Leo...i jest uroczym samcem.

Gość gość
znam 3-4. dlatego ja bym wybrala leonarda, ale ty wez leona jak ci sie podoba. oklepane? nie.

Gość gość
Właśnie ma być Leonard raczej, tyle, że podwaja się liczba imion automatycznie, bo zdrobniale i tak Leoś, Leo. Kiedyś Kubusiow też nie były tak duzo. Generalnie nie mam problemu z tym czy akurat ludziom się podoba, imię ma mnie urzec, ale jak coś podoba się większości to jednak nie działa to jak zaletą w tym przypadku.

Gość gość
też mam psa Leo ;), a jeżeli chodzi o Leona- uważam, że to piękne imię, myślę tez że fala jego popularności już raczej przeszła jakieś 2 lata temu, sama je rozważałam, ale mąż nie chciał się zgodzić

Gość gość
Ja znam dwóch Leonów. Jeden po 50tce drugi ma 6 lat. Ale nie mam za bardzo styczności z dziećmi,

Gość gość
jeszcze nie jest oklepane

Gość gość
Jezu, jak tak można skrzywdzić dziecko? :o Wolałabym mieć ósmego w klasie Franka niż jednego w całej okolicy Leona :o Klemens go nazwij albo Dariusz najlepiej :o 🖐️

Gość gość
gość dziś i na taki głos jak Twój liczyłam :) na szczęście to ja wybieram imię nie Ty. Zatem Ty swoje dziecko nazwij jak chcesz, ale innych wyborów nie krytykuj, czy imię jest ładne to kwestia gustu. Dlatego posiadamy różne imiona na przykład.

Gość gość
jest ok

Gość gość
Śmieszą mnie matki, które w nadawaniu imion kierują się trendem/zdaniem innych. Nie możesz po prostu dać mu tak na imię, jak Ci się podoba?

Gość gość
Jest to imię na czasie, ale Jasiów, Oliwierów, znam o wiele więcej- po 10 osobników z każdego imienia

Gość gość
mój ojcie lat 85 Antoni, jego bracia to Leon i F ranciszek, dla mnie to zawsze będą imiona starszych ludzi.

Gość gość
Może nie bardzo oklepane, ale nieładne.

Gość gość
Tylko, że ci starsi ludzie też kiedyś byli niemowlętami,a może nie byli? Co wy macie z tym, że to dla starego dziadka :o Macie takie ciasne łby i szufladkujecie imię po tym w jakim wieku jest większość nosząca je?

Gość gość
Co to za argument, że kojarzy się że starymi ludźmi? Np. Brajan czy Dzesika to zew młodości?

Gość gość
Up