Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem non stop ZMĘCZONA, chroniczne zmęczenie. Jak z tym walczyć?

Polecane posty

Gość gość

Czego może brakowac organizmowi skoro spię po 8-9 godzin dziennie a rano nie mogę zwlec się z łóżka? Przedłużam dżemki w telefonie do oporu. Wstaję, pije kawę , idę do pracy z zdycham:-( Spać mi się chce, jestem apatyczna, zmęczona od rana do wieczora. Myslałam ze to depresja ale biorę leki ale one mi nie pomagają, nadal czuję się fatalnie pomimo że zmieniałam leki kilkukrotnie. Gdzie szukac przyczyny tego zmęczenia?

Gość gość
ziewam co chwilę, po pracy wracam i robię sobie dżemkę, mam problemy z pamięcią. Najgorsze jest to że jak się budzę rano to juz jestem zmęczona i ospała.

Gość gość
Mam też jakieś problemy prawdopodobnie z hormonami bo miesiączki mi się opóźniają i mam dziwne plamienia. Dziś idę do endikrynologa...ale zastanawiam się czy hormony też mogą wpływać na złe samopoczucie? tarczycę badałam i jest wszytsko ok

Gość gość
Masz zdiagnozowaną depresję i leczysz się na nią ?

Gość gość
Tak leczę się, ale wiesz jak to jest w obecnych czasach -lekarze wyspisują psychotropy łatwą ręką. W każdym razie nic mi one nie pomagają a biorę już rok i były zmieniane bo zgłaszałam że nie odczuwam róznicy.

Gość gość
Nie biorę żadnych suplementów, magnezu tez nie biorę. Właśnie chciałam się was tu poradzić, co powinnam robić.

Gość gość
masz chłopaka ? może ci ku'tasa potrzeba

Gość gość
To może być paradoksalnie efekt uboczny tych leków lub znowu są źle dobrane. Ciągłe zmęczenie może być też powodowane innymi schorzeniami, może masz chorą wątrobę ? Trzeba zrobić przynajmniej ogólne badanie krwi i moczu. Może anemia ? Przyjmowanie suplementów na oślep odradzam, zwłaszcza że jesteś w trakcie leczenia.

Gość gość
Zrób prywatnie (bez skierowania) w laboratorium ogóle badanie krwi i moczu i idź z tym do tego lekarza do którego się teraz wybierasz. Będziesz już krok do przodu.

Gość gość
Magnez i potas.

Gość gość
juz nie zdąrze zrobić tych badan, ale endokrynolog zleci mi badania. Zastanawiam sie tylko czy może miec to zwiazek z zaburzeniami hormonów. Tarczycę mam ok, ale mam zaburzenia miesiączkowe. Ginekolog przepisał luteine która nie pomogła.

Gość franek 26 lat
DŁUGIEGO i GRUBEGO ku'tasa Ci potrzeba autorko i przejdzie Ci jak ręką odjął ZOBACZYSZ

Gość gość
franek to ty odpadasz w takim układzie, bo twój niedorozwinięty pisklak, mikropenisek mnie nie uleczy🖐️

Gość gość
magnez

Gość gość
Mi bardzo pomógł magnez - B6 forte doppel herz. Kosztuje ok. 10 zł (dokładnie nie pamiętam ile. Na pudełku jest jeszcze biały napis na czerwonym tle "aktiv". Też byłam okropnie ospała mimo wypijania ogromnej ilości kawy.