Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I widzicie oszustki z własną działalnością? teraz wchodzi ustawa która to blokuj

Polecane posty

Gość gość

I teraz stracą przez to wszyscy - także te uczciwe. teraz jak ktoś zajdzie gdy prowadzi firmę poniżej 2 lat to będzie jakieś śmieszne groszę trzymywał gdy zajdzie w ciąże BRAWO!

Gość gość
Pieprzysz bzdury. tzn oczywiście - przekręty tych złodziejek, które zakładały fikcyjne firmy i po 3 miesiącach dostawały 6 tysięcy macierzyńskiego będą ukrócone. Ale matki z dg na preferenyjnym zusie też dostaną w końcu normalne pieniądze, bo min 1000zł/mc. Do tej pory to było niemożliwe. Ale cieszę się z takiego obrotu spraw i żałuję, że nie miało to miejsce 2 lata temu, załapałabym się :D

Gość gość
Przez 12mcy dostaniesz to 1000zł i nara. A za rok może to zlikwidują, a zasiłek był jednak jakąś stałą formułą prawną. A może stwierdzą że to tylko na pierwsze dziecko potem będzie? Chuj ich wie. A coś wypracowywanego to było jednak stałe - szczególnie, że chcą tym matkom co poniżej 2 lat mają firme, czyli prowadzisz DG 15-18 mcy i już jak zajdziesz są problemy, a jednak przeciez pracowałas tyle czasu

Gość gość
1000 i nara. A do tej pory na preferencyjnym zusie było niby co? Ano było w najlepszym wypadku 340zl z czego jeszcze składkę zdrowotną trzeba było odprowadzić - 270zł :o A teraz składkę znoszą i zasiłek podwyższają. Czego byś więcej chciała? Widać, że masz pojęcia jak świnia o siodle 🖐️

Gość gość
14:14 jakie problemy w przypadku prowadzenia dg przez mniej niż dwa lata? Co ty pleciesz??? Ja prowadziłam gd przez dokładnie 9 miesięcy i zaszłam w ciążę - podniosłam sobie zus, żeby mieć UWAGA 600zł macierzyńskiego i nikt żadnych problemów nie robił. Zresztą jeśli przed dg pracowałaś to i tak zliczali do tej pory średnią z 12 ostatnich miesięcy żeby wyszła kwota zasiłku - od zawsze tak było. Nie wiesz o czym mówisz, więc zamilcz może, bo się kompromitujesz.

Gość gość
NOWA ustawa wchodzi, poniżej 2 lat to będzie 17zł miesięcznie. Nie będziesz mogła sobie podwyższać itd bo i tak dostaniesz 17 miesięcznie i tak

Gość gość
"Ja prowadziłam gd przez dokładnie 9 miesięcy i zaszłam w ciążę - podniosłam sobie zus, żeby mieć UWAGA 600zł macierzyńskiego i nikt żadnych problemów nie robił. Zresztą jeśli przed dg pracowałaś to i tak zliczali do tej pory średnią z 12 ostatnich miesięcy żeby wyszła kwota zasiłku - od zawsze tak było" teraz nie będzie to miało znaczenia czy sobie podniesiesz czy nie, nie czaisz?