Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci lubia lezec na brzuchu? raczkowanie

Polecane posty

Gość gość

jw. i czy kladzenie dziecka na brzuchu wplywa na to czy bedzie raczkowalo czy nie?

Gość gość
nie lezalo i nienawidzilo lezec. natomiast siadalo i wstawalo bardzo szybko. Raczkowala jak miala 8-9msc,chodzila w 11msc,a biegala w wieku 12msc

Gość gość
bo moj syn 4,5 miesieczny ma podobno wzmorzone napiecie miesniowe bo wlasnie nie lubi lezec na brzuchu i na prawym boku..

Gość gość
u mnie synek nawet minuty nie polezal na brzuchu bo zaraz plakal, a z reszta umiejetnosci bylo dokladnie tak jak u goscia z 14:44

Gość gość
i lekarze nie komentowali tego nie kontrowaliscie tego u neurologa?

Gość gość
Moje dzieci nienawidziły leżeć na brzuchu! A wszystkie raczkowały, tzn Mały jeszcze nie raczkuje, ale robi pozycję czworaczą i buja się w przód tył więc pewnie za jakiś czas ruszy.

Gość gość
Nie,nie komentowali. Dziecko rozwijalo sie dobrze,wszystkie odruchy w normie jednak nie lubilo lezec na brzuszku,no bo po co sie wysilac? Rowniez nie chciala sie przekrecac z brzucha na plecy choc widzialam,ze potrafi. Wad rozwojowych zadnych nie ma-taki typ leniucha.

Gość gość
U mnie córka ma poł roku i odkąd pamiętam wolała leżeć na brzuszku. Śpi też na brzuchu, nie ma opcji by usnęła na pleckach. Na raczkowanie czekamy :)

Gość gość
Moj syn niecierpial lezec na brzuchu do 4miesiaca i nie podnosil glowki, a jak minol 4miesiac nagle pokochal lezenie na brzuszlu i zaczol podnosic sie wysoko.