Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w wieku 30 lat warto iść do technikum informatycznego?

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat, pracuję, mam wykształcenie zawodowe (kucharz) i liceum ogólnokształcące które zrobiłem w trybie eksternistycznym, do matury nie podchodziłem. Myślałem o studium policealnym na kierunku Technik informatyk. ŻAK oferuje taką naukę w trybie zaocznym przez 2 lata za darmo. Czy warto robić taką szkołę i zdobyć papier technika informatyka?

Gość aniela0000000
Misiu zdaj maturę i idź na studia.

Gość gość
Nie chcę iść na studia bo zwyczajnie nie czuję się na siłach, poza tym nie stać mnie na nie obecnie. Dlatego myślałem o alternatywie, czyli technikum informatyczne zaocznie.

Gość gość
A dlaczego nie warto myślisz że dzisiaj tak patrzą na studia i maturę? Patrzą raczej na zaradność i doświadczenie a to że w trakcie robisz studium i dbasz o swoje kwalifikacje to tylko wyjdzie na plus. Do matury zawsze możesz podejśc jeśli Ci przeszkadza to że nie masz, ale serio dzisiaj studia nie sa nic warte liczy się polot dopświadczenie zaradnośc solidność Ile ludzi po studiach ląduje na kasie czy jako sprzątaczki

Gość gość
No przede wszystkim chciałbym mieć dobry zawód. Kucharz jest spoko ale to nie moja działka. Zrobiłem taką szkołę jak jeszcze byłem gówniarzem, potem troszkę pracowałem i rzuciłem. Potem zrobiłem zaocznie liceum i papier jest. Obecnie pracuję w mediach, redaguję teksty, robię zdjęcia itp ale kasa słaba. Chciałbym zdobyć wykształcenie techniczne i w sumie informatyka jest przyszłościowa (tak mi się wydaje) Nie wiem czy po prostu 30 lat to już nie jestem za stary, bo jak by dobrze szło to skończyłbym ją w wieku 32 lat i bez żadnego doświadczenia pracy chyba też raczej nie znajdę w tym fachu?

Gość gość
Doksztalcac sie zawsze warto :) Powodzenia ! :)