Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze skóra proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Kapałem się dziś po południu a już swędzi mnie skóra ręce ramiona brzuch nogi okolice krocza kark kiedy zapuszcze dluzszy zarost i jak sie gole to na brodzie mam dwie czerwone plamy a za 1-2 dni pojawia sie tam bialy nalot na glowe mam to samo bialy nalot gdy posmaruje alatanem to znika ale za jakis czas pojawia sie znowu co to jest jak to zwalczyc ?

Gość gość
AZS? albo jakiś problem grzybiczy, albo po prostu zwykłe przesuszenie

Gość gość
mhm jak to zwalczyc czy ktos mial podobnie

Gość gość
zobaczylem tez ze na moich dloniach pojawily sie takie male kropeczki swedza mnie ale nasikalem na nie i zniknely ale znów mnie swedzi :)

Gość gość
AZS Grzybiczne problemy przesuesznie skóry jak to zwalczyc ?

Gość gość
Mój znajomy ma podobne problemy. Ma łojotokowe zapalenie skóry, choroba przewlekła na całe życie.

Gość gość
Jak grzybica to dermatolog. Jak zwykłe przesuszenie to kupić łagodny żel pod prysznic (polecam Ziaja Ulga, tanie a świetne) i balsam nawilżający z mocznikiem (np. mleczko Isana Med z Rossmana). Plus wzbogacić dietę w nienasycone kwasy tłuszczowe - pół awokado dziennie czy porządna garść orzechów (ale nie arachidowych) to minimum. Przy lekkim AZS to też może wystarczyć, jeśli nie to będzie trzeba sięgnąć po silniejszy kaliber (emolienty różne etc.).

Gość gość
nie chce uzywac sterydów nie :( pleas no

Gość gość
a gdzie kto napisał o sterydach? nawet przy zaawansowanym AZS to jest ostateczność

Gość gość
jesli to grzyb to jak to zwalczyc jesli to AZS to jak to pokonac ??? Nie chce isc do dermatologa chce to zrobic naturalnie bez antybiotyków

Gość gość
Jak się wypinasz na lekarza to otwieraj net i czytaj. Powodzenia, przyda ci się.

Obawiam się,że wizyta u dermatologa jest konieczna. Polecam CETHAPIL do skóry z problemami.

Gość Keksik3
Ja bym od razu udała się do dermatologa, bo nie ma na co czekać :) Chociaz faktycznie wygląda na AZS. Sama się z tym borykam, ale stosuję Atoperal i bardzo pomaga. Polecam.