Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zostałyście pokłute w ciąży? obeszlo by się?

Polecane posty

Gość gość

Musialyscie być klute od pierwszej wizyty u Dr w związku z ciążą? Ile razy w ciągu 9 miesięcy i czy można to ominąć? Czy ciąża to wieczny ból fizyczny sprawiany przez lekarzy? Czy ktoś przeszedł ten czas tak, jakby lekarze i ich igły nie istniały od początku do końca?

Gość gość
A jak inaczej planujesz pobierać co miesiac krew do badan? I to sporo tej krwi, zwłaszcza na początku.

Gość gość
jakie igły???? Musiałam badać krew czy wszystko ok, innego kłucia nie było. Nie bardzo wiem co masz na myśli z tymi igłami

Gość gość
Ja bylam juz kluta mnostwo razy i zyje. Ze trzy razy badania dla lekadza, w szpitalu jak trzy dni lezalam to kroplowka i dwa razy badanie krwi, a ostatnio w ciagu dwoch dni 6 razy, bo robilam krzywa cukrowa i musialam powtorzyc. I zyje :-) W ogole mnie to nie rusza.

Gość gość
A co się stanie jak się kobieta nie zgodzi na to wszystko, czyli na ingerencję w jej krew i żyły?

Gość gość
ciekawe ciekawe :) w afryce raczej nie chodzą po lekarzach a z murzynow fajne byczki są :)

Gość gość
możesz się nie zgadzać, tylko nie wiem czy jest sens ryzykować zdrowie swoje i dziecka, bo boisz się ukłucia, poród to jednak zdecydowanie większa nieprzyjemność, niż pobieranie krwi, trzeba było o tym pomyśleć, aha w szpitalu do porodu często zakładają wkłucie, żeby w razie nagłego cc nie tracić czasu

Gość gość
Jeżeli kobieta nie godzi sie na badania, to po prostu ich nie ma. Nie ma przymusu badania, dbania o zdrowie swoje i dziecka. Jak chcecie urodzić dziecko, skoro przeraża was pobranie krwi?

Gość gość
Ja mam krew co dwa miesiące. Co miesiąc tylko mocz.

Gość gość
jatez sie boje igieł ale chodziłam bo chodzi o dziecko,i nie jest w cale tak zle.

Gość gość
"trzeba było o tym pomyśleć" spokojnie, nie mam męża więc to tylko ciekawość nastolatki :) na cc tez bym się nie zgodziła, to oszpecanie ciała tylko :/

Gość gość
to idz się zajmij czymś pożytecznym, bo gdyby od tego zależało życie twoje czy dziecka, to zgodziłabyś się na wszystko

Gość gość
Haha odpowiedzi zaczynają się pojawiać zagorzałych katoli :D dziewczyno, nie chcesz to nie, możesz nawet zaszyc się w lesie :) ile to dzieciaków rodziło się w samolocie? I co? Był tam skalpel i kroplowka? Co za jadowite zolzy :) k/u/t****k

Gość gość
Oczywiście że można tego uniknąć, moja mama tak zrobiła 30 lat temu, nie była ani razu na badaniach bo bała się igieł, urodziłam się zdrowa, ale mama zebrała zyeby od lekarzy po porodzie bo musieli mnie pobierać krew z główki na badania.

Gość gość
Haha odpowiedzi zaczynają się pojawiać zagorzałych katoli smiech.gif xxx A w domu wszyscy zdrowi? :D

Gość gość
Dokładnie. Kiedyś tak było. A dzisiaj? Każą robić wyniki tylko po to, aby wcisnąć jakieś tabletki :( biznes is biznes, przyznacie się ile Was kluto i zapisywano tabsy bo ja nie zlicze kasy w aptece i bólu :(

Gość gość
9:32 nie ma nikogo w domu po za mną, więc wszyscy zdrowi :D :D na to wygląda :D

Gość gość
Wariaty na kafe :) kocham was

Gość gość
UP UP UP

Gość gość
Dużo nie, tylko to co trzeba, pozdrawiam!

Gość gość
Ja mam wszystkie wyniki w porządku i żadnych leków. Jedynie witaminy, ale to by mi zalecono i bez badań krwi.

Gość gość
Wierz mi ze czasem trzeba...u mnie w pierwszej ciazy lekarz za rzadko zlecal morfologie i nie wykryl stanu zagrazajacego mojemu zyciu,efekt taki ze wyladowalam na oiomie i pokuli mnie tak ze juz do konca zycia zadne igly nie zrobia na mnie wrazenia,bylam cala granatowa od siniakow i obrzekow.Pielegniarki nie mogly juz na mnie patrzec, tak im zal bylo ale kluc musialy...

Gość gość
Niektóre z Was przerażające ma doświadczenia z ciążą. :( A faceci się cieszą, że oni przez to nie przechodzą. Bo kto pierwszy mdleje jak nie oni :)