Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropelka91

mamusie poratujcie radą

Polecane posty

Gość kropelka91

Witam. Jestem mamą prawie 2 i pół letniej córeczki. I tu się zaczyna problem. Moja córeczka bardzo mało mówi i nie chce gryźć. Byłam z nią u lekarza i pan doktor powiedział że z malutką jest wszystko. Miała któraś z was podobny problem. Naprawdę się boje że z moim smrodkiem jest coś nie tak.

Gość gość
moj syn zaczal gadac jak poszedl do przedszkola.. teraz ma 5 lat i jadaczka mu sie nie zamyka ;)

Gość gość
Ale jak nie chce gryźć? Jada normalne posiłki, czy dostaje papki? Co pediatra na brak gryzienia? A dostawała od małego jedzenie, które uczyło ja gryźć? To, że nie mówi za wiele jeszcze by mnie nie niepokoiło, bo dzieci różnie zaczynają. Ale do logopedy idź, niech oceni, czy wszystko ok, da jakieś zabawy-ćwiczenia wspomagające. I nie słuchaj rad, że to za wcześnie, bo za rok usłyszysz od lekarza: co tak późno?

Gość kropelka91
No właśnie od małego próbuje ją nauczyć gryźć. Ale nic jak grochem o ścianę. Jak w obiadku jest większy kawałek to go wypluje albo połknie w całości. Jak daj*****anka albo biszkopciki to trzyma w buzi aż się rozpuści albo rozgniata języczkiem.

Gość gość
Skonsultuj koniecznie z innym pediatra i z logopedą. Być może córka ma nadwrazliwosc jamy ustnej, trzeba nad tym popracować, po co dziecko ma mieć opóźnienie w rozwoju mowy. Działaj.

Gość kropelka91
No właśnie sama się zastanawiałam dlaczego pediatra mówi ze wszystko w porządku. Kobietki zna może któraś dobrego logopedę w zachodniopomorskim.