Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odzywaić dziecko od pieluch w nocy? Pomóżcie.

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 2 lata i 10 miesięcy. Od prawie roku nie używa pieluch w dzień. NIe wiem jak go odpieluchować w nocy. On tak głęboko śpi że nawet jak się posiusia to nie czuje. Jak go w nocy prowadziłam do toalety to był nieprzytomny i nie zrobił siusiu. Są jakieś metody? A może to za wcześnie i dać mu czas? Proszę o jakieś rady :)

Gość gość
*odzwyczaić Przepraszam za błąd w tytule

Gość gość
Za młody to raczej nie jest. Bardzo wcześnie zaczął chodzić w dzień bez pieluchy. A teraz jak na sikanie w nocy to trochę dziwne.

Gość gość
Ja mam gorszy problem,corki 2,5 roku nie umiem oduczyc pieluch w dzien,takze marze o tym zeby tylko na noc jej zakladac

Gość gość
Zwyczajnie zaczekać aż układ nerwowy dojrzeje Mam 4 dzieci każde inaczej reagowało na naukę korzystania z toalety Zaczynałam zawsze od kiedy tylko dziecko umialo siedzieć Còrki korzystały z toalety w wieku 1;5 roku i 2 lata Synowie w wieku 3 i 3.5 roku Jeśli chodzi o noc còrka siusiala w nocy do 4 roku życia

Gość gość
bardzo dziękuję za odpowiedzi. To może poczekam jeszcze, może syn po prostu jak śpi to nie czuje, że musi siusiu. Ja mu zdjęłam pieluchy prawie rok temu i w ciągu dnia szybko załapał a w nocy nie.

Gość Pyskata90
Ja mam dwoje dzieci i z każdym postępowałam tak samo. Po prostu przestałam im zakładać pieluchę jak w dzień tak w nocy. Do łóżeczka wkładałam podkłady żeby nie zesiusiali się na pościel, nocnik stał cały czas na widoku. Bieganie z "gołym tyłkiem" dla dziecka to frajda a korzystanie z nocnika to krok w dorosłość. Letnia pora sprzyja temu aby odzwyczaić dziecko od pieluchy. Moja córa miała nie całe dwa lata jak ganiała bez pampersa.

Gość Pyskata90
Oczywiście zdarzało się że popuściła gdzieś ale to raczej normalne. Teraz nie ma z tym problemu.