Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesniaki. W ktorym tygodniu urodzilyscie i czy z dziecmi wszystko ok?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo sie boje, ze urodze wczesniej. Jestem w 28. tygodniu i juz powoli mam skurcze. Kiedy dziecko jest juz bezpieczne i gotowe do porodu? Od ktorego tygodnia ma szanse, by jux przezyc?

Gość gość
od 24 tygodnia ratują,jeszcze z 2 tygodnie zebys wytrzymała to bedzie juz lepiej:)

Gość gość
A masz jakies leki na te skurcze ?

Gość gość
Ja urodziłam w 32tc. Teraz córcia ma dwa latka i poza niewielką wadą wzroku rozwija się w pełni prawidłowo.

Gość gość
W36tygodniu z corka wszystko super nie widac wczesniactwa

Gość gość
Biore magnez i nospe

Gość gość
33 tc.. dziecko ma troche problemow.. ale zawsze moglo byc gorzej ;)

Gość gość
35+5, wszystko w najlepszym porzadku

Gość gość
szczerze-to zalezy od szpitala bo jak małe miasteczko i zle wyposazony szpital- to jest kiepsko i tym mniejsze szanse

Gość gość
35 tydz do roczku dziecko wszystko robilo wolniej niz rowiesnicy pozno zaczelo chodzic. Dzis 6 lat i wyprzedza intelektualnie rowiesnikow:-)

Gość gość
ja w 24 tyg. urodzilam ale niestety zmarło spowodu wczesniactwa. A ja musiałam rodzić z powodu zagrożenia życia -silna gestoza. Ból nie do opisania. Ale teraz mineło ponad rok i myśle o planowaniu dziecku znowu. Ale boję się strasznie jak to bedzie...

Gość gość
Podnosze

Gość gość
34 tydz i odpukać wszystko dobrze - ma rok

Gość Aliszonn
36 tydzień- poród indukowany ze względu na moja cholestazę. Niunio urodził się 3270g i 54cm, 10 pkt apgar. Teraz ma prawie 7 tyg, waży 5kg i jest cudnym zdrowym bobaskiem.

Gość gość
26tydzien-waga 720 g.to cud ze zyje i jest zdrowy....rozwija sie wg wieku korygowanego.

Gość gość
ja mam dwoje wcześniaków,pierwsza córka urodzona w 34 tygodniu ciąży,8 punktów,poza wcześniactwem bez problemów,rozwija się normalnie,teraz ma cztery lata.Drugi syn urodzony w 30 tyg.ciąży,10 punktów,lekarze w szoku że po takich przeżyciach przyszedł na świat w tak dobrym stanie,rozwija się również dobrze chociaż wszystko robi trochę póżniej niż rówieśnicy...w obydwóch ciążach przeszłam zespół hellp,było bardzo żle ale wyszliśmy z tego obronną ręką...

Gość gość
Synek 33/34 tydz ciazy. Rozwija sie wolniej niz donoszone dzieci poza tym mamy troche latania po lekarzach. Przypaletala sie padaczka.. lekarze nie wykluczyli ze to przez wczesniactwo.

Gość gość
Idź do lekarza, jeśli będzie coś nie tak założą c***essar lub szew, dadzą leki. Ja tak miałam i skurcze ustały. Najważniejsza kontrola lekarza, dziś można np. zatrzymać poród po urodzeniu jednego dziecka w przypadku bliźniąt. Nie martw się tylko się badać częściej jak masz obawy.

Gość gość
Ktos jeszcze?

Gość gość
Piszcie dziewczyny

Gość gość
Jestem mamą wcześniaczki ur.w 34tc. Poród przedwczesny przez gestoze. Także dziewczyny monitorujcie ciśnienie!!! nie tylko u lekarza, ale i w domu, bo gestoza rozwija się bardzo szybko! ja urodziłam 12 dni po jej wykryciu. Córeczka dzięki Bogu zdrowa:)ale co przeszlismy to nasze;/ wizyty u specjalistów, rehabilitacja (dot. napięcia mięśniowego) i stres! Cały czas mam obawy, że coś jeszcze w przyszłości wyjdzie...Obyś urodziła w terminie! Trzymam kciuki!

Gość serce22
Ja urodziłam w 24 tyg. wczeniaka, z powodu silnej gestozy zagrazajcej zyciu musieli rozwiazać ciążę. Która rozwineła się z dnia na dzień w ciągu 2tyg.Mały ważył 0,5 kg, niestety zmarł po dobie z powodu wcześniactwa.Mówią ze czas goi rany to prawda ale blizna -tzn ból i wspomnienie w sercu pozostaną do końca życia. Niema dnia żebym o tym nie myślała a mineło już 1,5 roku.

Gość gość
w 35 miała przejścia a dziś jest zdrową kochaną 7 latką