Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży!!!!

Polecane posty

Gość gość

AAAAAAA jestem w ciąży!!!! Ale radość! wiedziałam, że te objawy nie są wmawiane, wiedziałam ! Wpadka ale jak bardzo cieszyyyyyyyyy! Obliczam, że jestem w 5 tygodniu, co dalej? Kiedy lekarz? Co i jak? Pomóżcie :) :*

Gość gość
I po co Ci ta ciąża? Potem będziesz płakać, że poród boli. Ehh głupie te baby. Współczuj,e.

Gość gość
Chyba zwariowałeś/łaś ! To cudowne ;)

Gość gość
do lekarza juz sie zapisz:)

Gość gość
Najwazniejsze jest bys nie izolowala ojca dziecka i by byl podczas kazdego badania nawet na fotelu,To przygotuje partnera do porodu rodzinnego.Takie przezycia lacza zwiazek.Bo tak jak mamusia jest potrzebna tak samo tatus jest potrzebny.Maz bedacy przy badaniach ginekologicznych winien zwrocic uwage na sterylnosc bo czesto dochodzi do zakazen.Czesto ginekolog dotyka cos w gabinecie pozalozeniu rekawiczek potem pcha lapy do pochwy zakazajac ja.Do tego nie powinien przy kazdej wizycie pchac do pochwy lap bo naraza na zakazenie i poronienie.Do tego meza ginekolog nauczyl osluchiwania uchem tetna plodu dziecka i kilka razy dziennie osluchwal.Mamy Prawo Pacjenta ust 2008r art 21 ktore pozwala na obecnosc nawet w szpitalu przy badaniu i zabiegu nawet cc decyduje zawsze Pacjent o tej obecnosci.

Gość gość
Piąty tydzień? Czyli kiedy była ostatnia miesiączka i jakie objawy? Pytam bo jesteśmy w podobnym okresie :-)

Gość 25marta01
Ja ostatnia @ mialam 25 kwietnia i wydaje mi sie ze mam 6 tc i termin wedlug tego mam na 2 lutego ;)

Gość gość
Ja wyliczyłam swój na połowę lutego. Powodzenia!

Gość gość
marta chyba 25 maj.... bo kwiecień to byś już miała więcej tygodni ;)

Gość 25marta01
25 kwiecien a owulacje mialam 20-21 dzien cyklu

Gość gość
Od 25 kwietnia ciąża miałaby 9 tygodni a dzidzia rączki i nóżki :)

Gość gość
hmmm na kalkulatorze wyszło mi że masz 9 tydzień ;)

Gość gość
Jak 24 kwietnia to jakim cudem jeszcze nie byłaś u lekarza? Robiłaś badania? Morfologia, choroby, mocz????

Gość gość
Jeszcze tydzień bez lekarza i becikowego nie będzie...

Gość 25marta01
Ej spokojnie bylam u lekarza mam karte ciazy i zaswiadczenie o ciazy. Bylam na pierwszej wizycie 11 czerwca po badaniu 'recznym' lekarz powiedzial ze ciaza oczywista ale na usg bylo widac sam pecherzyk ze to bardzo wczesnie. I tez w internecie wylicza mi 9 tc ale pewnie liczac owulacje w 14 dc a ja mialam 20-21 dzien cyklu.

Gość gość
No to możesz mieć tydzień różnicy. Kiedy kolejna wizyta? W 8 t3d synek miał już 1,8 cm i wyraźnie ludzkie kształty.

Gość 25marta01
Nastepna wizyta 9 lipca. Ale nawet gdyby tydZ roznicy to 8 tc teraz tak? To cofnac sie o 2 tyg do tylu lekarz w 6 tc by chyba nie widzial tylko pecherzyka?

Gość gość
Baby są niesamowicie głupie. Cieszą się z ciąży jakby było z czego. Po co wam te dzieci? Same problemy z tym czymś.

Gość 25marta01
Cieszymy sie na zlosc takim jak Ty ;)

Gość gość
a dlaczego ma się nie cieszyć,przecież to szczęście że się udało,i oby wszystko było ok..

Gość 25marta01
Dokladnie!

Gość gość
Ciekawe co na to państwo nasze? Czy da obiecane 1000zl

Gość gość
autorko to Ty wariowałaś! Bachor to pasmo nieszczęść! Wszystko będzie na Twojej głowie i w dodatku będziesz obolała po porodzie.Baby są jednak głupie, cieszą się z takich głupot. PORAŻKA I ŻENADA!

co za czarne scenariusze ludzi, ktorzy nie chca miec dzieci, a moze zazdroszcza innym, ze je maja ;) ewentualnie, nie moga sobie poradzic z wychowaniem maluchow ;) o o autorko, gratuluje:)

Gość gość
Zawsze tak jest< że najpierw kobiety cieszą się gdy dowiedzą się o ciąży. Potem narzekają jak to źle znoszą ciążę, już nie wspomnę o masakrycznym porodzie. A potem taka narzeka, że sobie nie radzi z dzieckiem, bo ciągle płacze. Jak już jesteś w tej ciąży i się cieszysz, to się ciesz do końca, bo przecież chciałaś tego dziecka. Ja osobiście nigdy nie zdecydowałabym się n dziecko, bo mnie to nie pociąga to ciągłe niańczenie i ten płacz, nie wytrzymałabym nerwowo. Poza tym nie jestem masochistką żeby dobrowolnie skazywać się na tragiczny ból jakim jest poród. Szczerze bólu porodowego boję się najbardziej dlatego nigdy nie zdecyduję się na dziecko.