Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panicznie boję się porodu!!!

Polecane posty

Gość gość

Nie boje się bólu, w końcu nie ja pierwsza i ostatnia będę rodzić, ale komplikacji. Tyle sie słyszy o przypadkach gdzie dziecko udusilo sie przy porodzie, urodzilo sie martwe albo chore do konca zycia:-( . Jest to dziecko dlugo wyczekiwane, moja 4 ta ciaza, 3 razy wczesniej poroniłam, ta tez na poczatku nie nalezala do latwych, od 6 tego tyg jestem na l4 bo mialam krwotoki i musialan lezec.Dzidzius jest juz spory, jestem na poczatku 36 tyg on ma juz 3200 wiec moze spokojnie dobic do 4 kilo. Panicznie sie boje, ze pojdzie cos nie tak, mysle, ze załamalabym sie wtedy psychicznie, juz te 3 poronienia kosztowaly mnie depresje:-(

Gość gość
a nie masz możliwości cesarki? po takich przeżyciach każdy lekarz powinien zrozumieć..

Gość gość
Mam mozliwosc cesarki, nie rodze w pl tylko w niemczech, wystarczy ze poprostu zycze sobie cesarke i mi zrobia. Ale wiesz jakie jest zdanie o kobietach ktore chca cesarke na zyczenie,

Gość gość
jakie zdanie? komuś sie musisz tłumaczyc? nie patrz na zdanie innych tylko to na to co podpowiada Ci serce...

Gość gość
dziwna jesteś dziewczyno. Z jednej strony panicznie boisz się komplikacji przy porodzie sn - i słusznie. A z drugiej strony obawiasz się opinii po cc na życzenie. Miej to w d***e. Co ty się takimi pierdołami przejmujesz! Po cc masz pewność że dziecko będzie zdrowe, nie będzie komplikacji okołoporodowych. Przy porodzie sn nigdy nie wiadomo. Jestes przy końcówce ciąży - lepiej się spiesz.

Gość gość
Przy takiej wadze dziecka rowniez wybralabym cc. Przejmujesz sie opiniami?? Akurat Ty masz dwa powody do cc i nie jest to widzimisie, tylko waga dziecka i wczesniejsze przezycia

Gość gość
przy tych rozmiarach dziecka wybralabym cc

Gość gość
Mój synek w 36tyg też ważył mniej więcej tyle co Twoje, a urodziło sie z masą 3,500 więc się nie martw:)wybrałam cc i nie żałuję,nie miałam żadnych wskazań po prostu tak jak Ty bałam się rodzić:)

Gość gość
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale statystycznie więcej komplikacji ma miejsce przy cesarce.