Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka kupiła Matiza za uzbierane pieniądze

Polecane posty

Gość gość

Ma 18 lat i niedawno zrobiła prawo jazdy. Ok, kupiła za samodzielne zarobione pieniądze, które oszczędzała od dawna, ale boje się, że nie będzie ją stać na OC, poza tym to grat i boje się o jej bezpieczeństwo. Jak zareagowałybyście, gdyby wasza córka zrobiła coś takiego?

Gość gość
powiedziałbym jej "gratuluję, córciu. jesteś oszczędna i skrupulatna. jeździj bezpiecznie. mam nadzieję, że będzie stać cię na utrzymanie auta, inaczej zawsze możesz je sprzedać, no ale szkoda by było. upewnij się, że jest sprawny, ale i tak będziesz mieć przegląd. w razie czego ci trochę pomogę. nie zwracaj uwagi, że jestem zjebem."

Gość gość
Moja corka miala podobny pomysl naszczescie piwiedziala mi o tym prEd kupnem. Zs prawko dostala lase od nas na osiemnastke. Cale zycie byla oszczedna i odkladala od kilku lat na samochod. Najwiecej na osiemnastke dostala. I miala 4 tys na auto. Powiedzielismy jej. Mezem ze za 4 tys kupi grata wiec lepiej poczrkac keszcze ze dwa lata odlozyc cos a wtedy nawet my jej cos dorzucimy i kupi auto w miare bezpieczne. Pozatym pokazalam jej ile kosztuje ubezpieczenie przeglad olej plym do spryskiwaczy czasem jakies czesci bo roNie bywa opony letnie i zimowe. I paliwo odrchcialo jej sie:)

Gość gość
to już takie gówniarze mają samochody? :-o

Gość kasikonika
byłabym z niej dumna i wspierałabym ją w realizacji jej marzeń. Ponadto jeździłabym z nią po mieście, żeby się upewnić co do jej umiejętnosci jako kierowcy, a zwłaszcza pokazałabym jej jakie niebezpieczne sytuacje moga ją spotkać na drodze i zrobiłabym jej wielogodzinne wykłady o wszytskich sytuacjach , które mnie spotkały na drodze. Następnie dałabym jej kluczyki mojego auta za kązdym razem , gdybyśmy jechały gdzieś razem, żeby sie otrzaskała z tematem. Na urodziny dostałaby ode mnie kase na paliwo albo coś do auta.

Gość gość
Matiz zwany wśród kierowców "klatką śmierci" WOW gratuluję :D

Gość neska45
Nic nie poradzisz. Kupiła to będzie nim jeździła. Skoro się na to zdecydowała, będzie musiała płacić oc. Jeśli nie będzie płaciła składek, czeka ją spory mandat- jak piszą na: http://wypowiedzenieoc.com.pl/ Wtedy będzie miała nauczkę.