Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy po cesarce można karmić piersią?

Polecane posty

Gość gość

Czy te silne leki przeciwbólowe wpływają na mleko matki?

Gość gość
Można :)

Gość gość
można można :) a leki nie są aż takie silne, ja dostawałam m.in. paracetamol

Gość gość
Można, ale czasem schodzi dlużej zanim pokarm "napłynie" ja mogłam w pełni wykarmić moje maleństwo dopiero w 5 dobie po cesarce. Wcześniej musiałam dokarmiać modyfikowanym.

Gość gość
A czy od razu mialyscie pokarm? Jak to było z wami?

Gość gość
ja mialam od razu, tzn siare, mleko jest w ok 3-4 dobie, u tych sn tez

Gość gość
W niedziele rano mnie kroili i dostawalam silne przeciwbolowe w kroplowce. Na drugi dzien powiedzieli,ze jak chce karmic to tylko apap. Siare mialam praktycznie od razu,ale "pokarmowe piersi" jak je nazwaly pielegniarki byly we wtorek w nocy. Do tego czasu core dokarmiali w nocy i dwa razy dziennie. Poza tym wisiala na cycu.

Gość gość
Ja brałam ketonal i diclofenac i normalnie karmiłam. Była jedna położna która twierdziła, ze tylko paracetamol a najlepiej nic to ją i lekarz opier*

Gość gość
karmiłam normalnie h po cesarce na środkach przeciwbólowych dwóch - paracetamolu i chyba tramadolu, ale sobie nic nie utnę za to, bo nie pamiętam

Gość gośćLukia
Ja kilka dni przed cc przystawialam laktator żeby potem nie mieć problemów. Wszpitalu powiedzieli mi że bardzo dobrze robiłam.

Gość gość
Karmiłam po cc od razu, no z pół godziny po porodzie jakoś. bralam silne przeciwbólowe. miałam tzw siarę oczywiście, napływ dużej ilości pokarmu (i wieeelkie piersi) był w środę a urodziłam w sobotę o 13stej :) dziecko ma już 6 lat, duży zdrowy facet :)

Gość gość
A uzywanie laktatora przed porodem cos dalo? Przeciez sygnalem do rozpoczecia laktacji jest urodzenie lozyska.

Gość gość
jak się dobrze przystawi dziecko to raczej nie ma problemów, można obyć się bez laktatora, tylko żeby ktos pokazał jak to się robi

Gość wifigdańsk
oczywiscie ze tak. silne leki p. bolowe? u nas dawali takie najbezpieczniejsze dla dziecka paracetamol chyba. a tym ktore miały normalną cesarkę prawie od razu dawali dziecko,chocby na kilka chwil zeby przystawic. ja niestety mialam gaz i odlecialam,obudzilam się dopiero po paru godzinach,myslalam ze jestem w kosmosie. dopiero bardoz pomalutku wszystko do mnie docierało. cc o 12,dziecko dali o 20 ale takie napchane ze jesc nie chciało tylko się przytulic. na drugi dzien juz na sale ogólną i cyc i nie ma zmiłuj:)

Gość wifigdańsk
":Przeciez sygnalem do rozpoczecia laktacji jest urodzenie lozyska. " ja słyszalam o takich przypadkach ze juz w trakcie ciaży u niektorych pojawia się siara.

Gość gość
racja-pojawienie sie siary może między innymi zwiastować poród-moja mama miała kilka dni przed porodem siare w piersiach mi lekarz w połowie ciąży ,omawiając niepokojące sygnały , zwrócił uwagę na możliwość pojawienia się siary i potrzebę monitorowania swoich piersi

Gość gość
Ja mialam siare od 5 miesiaca ciazy. To normalne. Laktacja zaczyna sie juz w 16tc. Nie zwiastuje to porodu. Chyba,ze sie ja wyciska- wtedy mozna sprowokowac skurcze. A sygnalem do produmcji wiekszej ilosci pokarmu i nie tylko siary. No i oczywiscie czeste przystawianie dziecka.