Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bijannka34

Odstawienie od piersi prawie roczne dziecko

Polecane posty

Gość bijannka34

witajcie dziewczyny jak u was wygladalo odstawienie dziecka od piersi jakimi krokami to zrobic i jak dlugo to trwalo czy konieczne jest brac na to tabletki czy naturalnie da rade bardzo dziekuje za odpowiedzi

Gość gość
U mnie dało radę naturalnie, bez zadnych tabletek. Najpierw ograniczałam w dzień a pozniej w nocy i koniec. Poszło gładko

Gość gość
a jak ci w nocy dziecko plakalo to dawals wode albo mm zamiast piersi

Gość gość
Ja chcialam oduczyc, synus byl strasznie przywiazany plakal, szukal sam cyca. Najpierw przez dzien nie jadl, ale najgorzej bylo w nocy, wymieklam -szkoda mi go bylo wiec ciagle dawalam, az nagle okazalo sie, ze kleszcz mi sie wbil, dostalam od lekarza antybiotyk i dzisiaj jest 10dzien jak nie karmie malucha. Zawsze w nocy mam soczek w butelce przygotowany i daje jak juz za ktoryms razem smoka wyrzuca:-) najgorsze byly 3pierwsze dni i noce synek tulil sie, plakal, tesknil a ja myslalam, ze bede plakala razem z nim:-( ale teraz jest juz ok

Gość gość
Mm dawałam bo dziecko po wodzie zaraz się budziło znowu, ale z czasem znowu spróbowałam z wodą i za jakiś czas przestała się budzić w nocy :)

Gość gość
A co ma kleszcz i antybiotyk do kp? Druga rzecz sok w nocy... przecież to sam cukier.

To ma antybiotyk do karmienia, że przy wielu antybiotykach zabronione jest karmienie piersią, proste. A sok to nie sam cukier. Sok to też dużo witamin :) Ja właśnie jestem na etapie odstawiania synka od piersi, ale dla mnie to jest jakiś horror. I dla mnie i dla synka. Już trzeci tydzień nie dostaje piersi, a nadal płacze po nocach i jakiejś furii nieraz dostaje, kopie, szarpie za włosy.. Coś okropnego.

Gość gość
Ale w nocy ten sok tylko szkodzi.

Gość gość
ja też daje sok albo herbatkę no i co ? każdy wychowuje po swojemu

Gość gość
Jeden robi mądrze a drugi głupio, takie życie.

Gość gość
Każdy wychowuje po swojemu, a potem po 30 tce sztuczna szczęka. MYŚLEĆ trzeba :O

Gość gośćuuuuuuuuuuu
konkrety prosze

Gość gość
Lepiej przy oduczaniu dac soczku napic sie w nocy, niz dziecko mialo by sie zaplakac :-) to po 1-a po 2gie droga mamusiu doxycyline przy kp nie wolno brac, ale lepiej odstawic dziecko od piersi, niz zachorowac na bolerie:-) a po 3cie nie wszystkie sztuczne szczeki po 30stce pily w nocy soczki -mamuniu droga:-) znam osoby, ktore nie mialy w raczce szczoteczki a zeby sa biale i mocne, wiesz kosci maja du duza role do spelnienia. Takze ja jestem zadowolona bo moj maluch zapomina o cucusiu a z czasem zapomni o soczku w nocy tylko pomalu, nie wszystko na raz!! :-) zycze wytrwalosci mamom w odstawianiu maluszkow od cyca :-)

Gość gość
Oczywiście, że doxycylinę można, tetracyklin nie można. Jak ci tak zależało żeby dziecko było szczęśliwe trzeba było nie zabierać piersi, spokojnie rok mogłaś jeszcze karmić.

Gość gość
I jak zwykle zbaczanie z tematu by udoeodnic swoje racje :) ja odstawiałam jak moje dziecko miało 9m najpierw zrezygnowałam z karmienia w nocy podawałam mm. Później ustaliłam 3 karmienia w ciągu dnia co było dość proste bo dużo stałych posiłków było już w diecie dziecka. I co ok 1.5 tyg odchodziłam od jednego karmienia. Trwało to łacznie ponad miesiąc ale laktacja stopniowo zanikała nie musiałam korzystac z laktatora no i dziecko tez łagodnie przeszło ten proces.

Gość gość
Gosc 22. 09 to ty badz dobra mamusia i nakarm swoje dziecko mlekiem po antybiotyku, po ktorym lekarz zabronil! wspolczuje twojemu dziecku

Gość gość
uppppppppppppppppppppppppp

Gość gość
upppppp czekam na dalsze odpowiedzi jak to u was bylo

Gość gość
Ja właśnie tez walczę :P w nocy cyc zastąpiony mm i wodą. W dzień staje posiłki a cyc rano po obudzeniu, wieczór do zaśnięcia i w dzień jak nie zaśnie przy mm to tez pierś... Z tej ostatniej próbuje się juz wycofać tylko u nas problem bo syn nie zaakceptował smoczka i zasypia przy piersi ewentualnie teraz przy butli z mm...