Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dietetyk 33

Odchudzanie a owoce.

Polecane posty

Gość Dietetyk 33

Czytając moje drogie panie, wasze posty o odchudzaniu, zauważam prawie zawsze jeden i ten sam błąd przy doborze jedzenia. Są nimi owoce. Kto wam wszystkim wmowil ze owoce są a dobre przy odchudzaniu? Owoce głównie składają się z wody i cukru (fruktozy). Nie mają żadnych specjalnych walorów odżywczych ani składników odżywczych. Trochę witamin z owoców wprawdzie jest, ale to warzywa powinny być ich głównym źródłem. Oczywiście jedno jabłko nie zaszkodzi zwłaszcza zjedzone rano czy w południe, ale przed snem owoce to bardzo zły pomysł!

Gość gość
truskawki maja mało cukru i niskie ig

Gość gość
No tak, najlepiej to jeść trawę i popijać wodą :o Czy ja mam mieć wyrzuty sumienia jak zjem pół banana przed snem?

Gość gość
Autor ma rację. Truskawki i wszystkie inne owoce, a zwłaszcza banan to głównie cukier. Albo się odchudzasz albo zresz cukier. Zaraz ktoś napisze ze co ja królik nie mogę zjeść marsa przed snem? Pewnie ze możesz! Ale to nie jest dobry pomysł na odżywianie! Przed snem to powinno się zjeść twaróg.

Gość gość
Owszem, przed snem powinno się jeść białko, ale według mnie lepiej jak ktoś zje owoc niż słodycze albo chleb. Ja jestem na diecie ponad dwa tygodnie i schudłam 6kg i jem owoce - co prawda do godziny 15, ale jem i chudnę.

Gość gość
truskawki w 90% składają się z WODY

Gość gość
Ja czasami pozwalam sobie na sok z koncentratu (http://tab.pl/), ale taki naturalny i bez konserwantów.

Gość gość
a jakie macie diety

Gość gość
Nie wiem czy jesteś dietetykiem dyplomowanym ale współczuję podejścia. Ja mam dyplom i szerokie doświadczenie. Swoim pacjentom zawsze w diecie daję owoce i jakos rezultaty są dobre. Owoce zawierają mnóstwo porządanych składników odżywczych i antyoksydantów. Pomagają w detoksykacji a niektóre podkręcaja metabolizm. Zapraszam na konsultacje u profesjonalisty http://hh-life.pl/nowe-promocje-cenowe-na-diety-odchudzajace-online/

Gość gość
DOBRA dieta powinna być tak skonstruowana, żeby było w niej miejsce na wszystko, na owoce też i dobry dietetyk o tym wie

Gość MagdaM87
Ale cukier z owoców jest naturalny ;) całkiem bez cukru się nie da, bo człowiek padnie na nos w czasie całego dnia pracy... A odchudzać no, trzeba się z głową, można np tak: http://www.polskatimes.pl/artykul/3693990,jak-szybko-schudnac-i-miec-plaski-brzuch,id,t.html Odchudzanie to proces angażujący człowieka na wielu poziomach. Zmienia się ciało. A wraz z nim zmienia się psychika, bo zmienia się stosunek do siebie ;)

Gość gość
nie, nie mają żadnych specjalnych walorów odzywczych - papa, do widzenia... owoce jedzone zgodnie sezonem i miejscem dojrzewania - czyli lokalne jak najbardziej mozna jeść na diecie, byle nie przesadzać

ja wlasnie też staram się ograniczać owoce, ale tak jak kocham... więc zawsze, kiedy mam na jakiś ochote, popijam pół szklanki piwniczanki i jest ok. a efekty widać :)

Gość Rimelka

ja lubię soki czasem pić, ale nie te ze sklepu tylko takie kupione na sportfoodsoki - mają na prawdę niezłe smaki, fajnie smakuja no i są bogate w witaminy! moim zdaniem to jest rewelacja!