Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukam bajki z dzieciństwa

Polecane posty

Gość gość

Pamiętam że w tej bajce mała dziewczynka chodziła z jakimś kotkiem , któregoś razu znaleźli się w jaskini i ona szła tropem błyszczącej nici niczego nie mogę sobie więcej przypomnieć jedyne co to pamietam to właśnie błyszcząca nić i tą dziewczynkę która była smutna i trzymała tą nić by nie zgubić tropu

Gość gość
a w jakich latach ona była wyświetlana?

Gość gość
nostalgia.pl tam szukaj

Gość gość
hej, szukam bajki i byłabym wdzięczna za każdą pomoc. Oglądałam tą bajkę na kasecie ale gdzieś się zapodziała. Wydaje mi się że była to ekranizacja baśni andersena "Słowik" i wydaje mi się, że tak też się nazywała, ale nigdzie w internecie nie mogę jej znaleźć. Pamiętam że ten cały cesarz był taki trochę gruby i miał dwóch takich jakby służących czy kogoś i pamiętam scenę w której oni stali w takim pomieszczeniu pełnym jakby wazonów czy czegoś i jeden pytał drugiego: wazon czy urna? Było też że tacy wynajęci chyba przez cesarza ludzie, mieli ukraść słowika który mieszkał w domu takiej dziewczyny, nie pamiętam więcej ale będę wdzięczna za każdą pomoc (^_^)

Gość gość
Hej, szukam bajki i byłabym wdzięczna za każdą pomoc. Oglądałam tą bajkę na kasecie ale gdzieś się zapodziała. Wydaje mi się że była to ekranizacja baśni andersena "Słowik" i wydaje mi się, że tak też się nazywała, ale nigdzie w internecie nie mogę jej znaleźć. Pamiętam że ten cały cesarz był taki trochę gruby i miał dwóch takich jakby służących czy kogoś i pamiętam scenę w której oni stali w takim pomieszczeniu pełnym jakby wazonów czy czegoś i jeden pytał drugiego: wazon czy urna? Było też że tacy wynajęci chyba przez cesarza ludzie, mieli ukraść słowika który mieszkał w domu takiej dziewczyny, nie pamiętam więcej ale będę wdzięczna za każdą pomoc (^_^)

Gość gość
szukam bajki, którą oglądałam w dzieciństwie. nie pamietam jej dokładnie, ale była to raczej bajka pełnometrażowa. głównym wątkiem była dziewczynka, która chodziła na lodowisko uczyc sie jeździc na łyżwach i jak sie nie myle chodziła ona jeszcze do jakiegos miejsca jak zoo. na pewno na końcu była rewia na lodzie, podczas której tak dziewczynka jeżdziła na łyżwach i w tej rewii uczestniczyły też te zwierzeta. Jak ktoś ma jakis pomysł to prosze o pomoc, bo od dawna próbuje sobie przypomniec co to było i nikt nie umie mi nic podpowiedziec!

Gość gość
Ksiezniczka i chochliki? To chyba ta o nitce

Gość lurak22
Ja skupiam się na tych bajkach obecnych, moje dziecko ma 7 lat i uwielbia oglądać iniemamocnych :) akurat dziś o 20stej na kanale plus2 bedzie leciała bajka. Wtedy wiem, że mam spokój z dzieckiem na jakieś 2 godziny :)

Gość gość
Tak to ta bajka i tej nitce „księżniczka i chochliki” bardzo dziękuje :) szukałam tej bajki od lat :)