Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla dziewczynki: Mira czy Lila

Polecane posty

Gość gość

Witam! Proszę o opinię na temat powyższych imion. Mam ogromny dylemat, które z nich wybrać dla mojej córeczki. Czy Lila nie bedzie zbyt infantylna dla dorosłej kobiety? A czy Mira mylona z Mirosławą? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie komentarze. Pozdrawiam, MAMA.

Gość gość
Żadne z tych imion mi się nie podoba. SORRY

Gość gość
Nie ma już normalnych imion? :(

Gość gość
Myślę, że Lila jednak jest bardziej kobiecym imieniem, a Mira to się mało komu skojarzy z Kubasińską, raczej z Mirką z monopolowego.

Gość gość
a Ty jak masz na imie autorko, ze tak chcesz unieszczesliwic dziecko? :O

Gość gość
Lila jest super, zawsze możecie nazwać Liliana czy Lilianna, a mówić Lila i wtedy dla dorosłej kobiety Liliana jest ok Mira, chyba nie będzie mylona z Mirosławą, mi się tak nie kojarzy przynajmniej, imię też nawet ok

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi, te mniej sympatyczne też. Wybór tych dwóch imion wynika z tego, że jesteśmy mieszanym małżeństwem (mąż pochodzi z Indii) i chcielibyśmy aby imię naszej córki nie brzmiało zbyt egzotycznie w naszych ojczyznach. Oba wydają nam się też łatwe do wymówienia i ryzyko przekręcenia będzie niewielkie. Inne propozycje są oczywiście mile widziane :) Pozdrawiam, MAMA

Gość gość
Fuj masz ciapatego meza :O:O:O wstyd by mi bylo miec brzydkiego ciapatego bachora :O:O wstyd mi za te polski puszczajace sie z ciapatymi d****a

Gość gość
A czemu nie mieszkacie w Indiach?

Gość gość
Nie jesteśmy póki co pewni gdzie będziemy mieszkać, stąd próba znalezienia 'uniwersalnego' imienia.

Gość gość
Lila bardzo ladne, Mira nie podoba mi sie.

Gość gość
daj dziecku imię Lila, ta Mira to zawsze się będzie kojarzyć z Mirosławą. Eulalia też jest ładne

Gość gość
zawsze mi sie podobało imię Lilianna/Lila i chciałam tak na imię mieć. Dziwie sie komentarzom,że to niby unieszczęsliwi dziecko. Raczej uszczęśliwi!

Gość gość
polecam też imię Anita - proste,ładne i zarówno polskie jak i hinduskie (znalazłam w spisie hinduskich imion Anita: pełna chwały

Gość gość
islamskie imiona? jestes polka czy kim?jap*****le

Gość gość
kolejne imiona i polskie i hinduskie Nina: piekne oczy Sara: skarb Rita: droga życia

Gość gość
wszystkie ładne i maja fajne znaczenie :)

Mira kojarzy mi sie z kadzidlem :D Nie wiem, chyba chodzi o te historie z trzema krolami ale moglam cos pomieszac. Lila ladnie. Tak mowie do corki. Nazwalismy ja Liliana, no i teraz jest Lila, Lilka, lili. Ktos tu podal tez ladne propozycje, Anita mi sie nie podoba, bo z jedna mialam nie po drodze.